Mer pizza for fine ganer

Grandiosa-motstandere får nå sin egen pizza. Stabburet erkjenner at folks ganer er forskjellige, og lanserer en ny hjemmebake-pizza for de kresne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For ti år siden var Stabburets fabrikk på Stranda i Møre og Romsdal nær konkurs. Pizza Grandiosa ble redningen.

Nå utvides fabrikken med en pizza-fabrikk til 250 millioner kroner. Fredag var 165 ansatte med på åpningen av den nye fabrikken som sikrer arbeidsplassene ytterligere.

- Det er stor stemning på Stranda i dag. Folkene her er spesielle med et stå-på humør som er sjeldent, sier informasjonsdirektør Håkon Mageli i Orkla Foods, til NTB.

Mer pizza

Nordmenn er blant verdens mest pizza-spisende folk, og Grandiosa har fått en fast plass i det norske kjøkken.

Hver nordmann fortærer allerede 4,5 kilo pizza i året. Likevel tror Stabburet at det er rom for ytterligere ett produkt.

- Jeg tror produktet vil nå nye målgrupper, spår Mageli.

Den nye pizzaen som skal lages på Stranda er et «ferskvare-produkt». Big One Fresh Baked er ikke forstekt fra fabrikken, og blir derfor som nybakt i ovnen.

- Det betyr at man må være nøye med tilberedningen, opplyser informasjonsdirektøren.

Pizzaen må behandles som en ferskvare, men vil dermed også smake som en nystekt pizza.

Folkesjel

Mageli mener Stabburet har truffet midt i den norske folkesjela med sine pizzaprodukter. Stabburet har allerede 75 prosent av markedet, som verdsettes til en milliard forbrukerkroner.

Osteleveransene til selskapets pizzaer gir blant annet levebrød for 840 årsverk i norsk jordbruk hvert år.

- Pizza er godt, det er lettvint og det er et fullverdig måltid. Man blir mett av pizza, er Magelis forklaring på pizza-suksessen.

Men den nye pizzaen vil neppe erstatte Grandiosaen, som nærmest har blitt et kult-fenomen i Norge.

(NTB)