-MINDRE BYRÅKRATI:  - Vi trenger mer politikraft ikke mer byråkrati. Derfor vil vi bruke millioner på politikraft og ikke lederutvikling i Justisdepartementet, sier Siv Jensen. Foto: Jacques Hvistendahl
-MINDRE BYRÅKRATI: - Vi trenger mer politikraft ikke mer byråkrati. Derfor vil vi bruke millioner på politikraft og ikke lederutvikling i Justisdepartementet, sier Siv Jensen. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

- Mer politikraft, ikke byråkrati

Siv Jensen mener de rød-grønne ikke forstår hvor viktig det er å styrke politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I regjeringens forslag til budsjett for neste år, er det foreslått en post på 60 millioner kroner til ledelsesutvikling og forskning i Justisdepartementet.

- Det er tydelig at den rød-grønne regjeringen ikke har forstått at det er mer politikraft og ikke byråkrati vi trenger, sier Siv Jensen, Fremskrittspartiets leder til Dagbladet.

Hun vil heller bruke millionene på operativ polititjeneste.

- Hva regjeringen mener med å sette av 60 millioner kroner til ledelsesutvikling og forsking  i Justisdepartementet vet ikke jeg. Men vi foreslår at 50 av de 60 millionene heller overføres til PST, Up og politidistriktene.

- Hva med resterende 10 millionene?

- Det er mulig det er bruk for forskningsmidler i Justisdepartementet, derfor lar vi departementet beholde de 10 millionene til forskning, sier Siv Jensen.

- Det er oppsiktsvekkende at regjeringen ikke har lært av den kritikk som er reist mot byråkratiet i justissektoren. Det blir ikke bedre av å bruke 60 millioner på ledelsesutvikling. Vi vil bruke millionene på mer politikraft i gatene, sier Siv Jensen.