Mer privat helsehjelp og slutt på skolefrukt

Her er Ernas hasteplan ved valgseier.

 ERNAS PLAN:  Erna Solberg har en prioriteringsliste over strakstiltak ved valgseier. Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix.
ERNAS PLAN: Erna Solberg har en prioriteringsliste over strakstiltak ved valgseier. Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre-leder Erna Solberg skal ha raske tiltak klare hvis hun blir statsminister etter valget.

På planen står blant annet skattekutt og privatisering av helsevesenet.

Høyre-politikere VG har snakket med, sier partiet har planlagt en rekke endringer de mener kan gjøres raskt. Dette for å markere overfor velgerne at det har vært regjeringsskifte, dersom så skjer 9. september.

Slutt med arveavgift I skattepolitikken varsles det nedtrapping av formuesskatt, fjerning av arveavgiften og heving av innslagspunktet for toppskatten. Eget bunnfradrag på arbeidsinntekt står også på lista.

Partiet ønsker også å innføre store endringer i helsepolitikken allerede fra januar 2014, blant annet instruks til helseforetakene om å kjøpe mer fra private sykehus.

Nestleder Bent Høie bekrefter at både private spesialister og rusinstitusjoner skal brukes for å kutte ned på køene.

Frukt-kutt Offentlig-privat samarbeid om veiutbygging, i første omgang Hordfast på E39 og Møreaksen, står ifølge VG på planen.

I skolepolitikken anses raskest gjennomførbare tiltak å være kutt i gratis frukt for å frigjøre midler til etterutdanning for lærere.

Omgående arbeid med sammenslåing av kommuner, samt en egen enhet på Statsministerens kontor med ansvaret for den nasjonale beredskapen, skal også stå på hastelista.

(NTB).