Mer privatliv med privat pleie

Øystein Åløkken og Ellen Thelle Eriksen har tatt farvel med nedslitte kommunale sykehjem. I stedet betaler de dyrt for å få bo på det private pleiesenteret Vennersborg i Bærum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Her får vi privatliv og den hjelpen vi trenger. Det er verdt hver krone, sier Åløkken til Dagbladet.

Vennersborg Sandvika Vest består av i alt 50 omsorgsboliger og 57 selveierboliger. Boligprisene følger markedet, og varierer i øyeblikket fra 1,3 til tre millioner kroner. Månedsleien er i gjennomsnitt på 5500 kroner.

Bestiller hjelp

Beboerne melder fra til Bærum kommune om hvilken hjelp de trenger. Kommunen sender bestillingen videre til Vennersborg AS. De utfører tjenesten, og sender regningen til kommunen. Alt fra hjemmehjelp til rengjøring utføres av det private selskapet.

- Det er stor forskjell på å bo her i forhold til et vanlig sykehjem. På Lundås sykehjem, der jeg var før jeg flyttet hit, var det mye mindre plass og det var vanskeligere å ha et privatliv, sier Ellen.

Både hun og Øystein lider av multippel sklerose. Paret har ingen motforestillinger ved å la et privat firma ta over stellet og omsorgen. - Det er ikke noe problem at de er private. Vi får veldig bra behandling. Alternativet er en vanlig sykehjemsplass. Da kunne vi ikke ha bodd sammen, sier Øystein.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer