Mer problemer for Raymonds «byregjering»

Kommunelovutvalgets innstilling til ny kommunelov sier nei til byregjering. Raymond Johansen sammenliknes med Julius Cæsar.

VIL VÆRE BYREGJERINGSSJEF:  Det første Raymond Johansen gjorde da han tok over makta i Oslo var å kunngjøre at byrådet skulle endre navnet til byregjeringen. Nå har navnebyttet fått nok et skudd for baugen.
VIL VÆRE BYREGJERINGSSJEF: Det første Raymond Johansen gjorde da han tok over makta i Oslo var å kunngjøre at byrådet skulle endre navnet til byregjeringen. Nå har navnebyttet fått nok et skudd for baugen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kommunelovutvalget la i dag fram sin innstilling til ny kommunelov. Utvalget foreslår å lovfeste navnene på enkelte folkevalgte organer slik at de skal være like på tvers av kommuner.

- En by kan ikke kalle byrådet for byregjering, slo utvalgsleder Oddvar Flæte fast på en pressekonferanse i Kommunaldepartementet i dag.

- Utvalget var delt i dette spørsmålet, men flertallet er opptatt av at vi skal ha like navn i forskjellige kommuner, sier Flæte til Dagbladet.

Utvalget har ikke tolket kommuneloven slik den er i dag i dette spørsmålet, men kommet med sin anbefaling som nå skal ut på høring.I dette ligger det at utvalget mener Raymond Johansen ikke skal kalle byrådet i Oslo for byregjering eller titulere seg selv  byregjeringssjef. Saksøkes ikke av Sanner - Jeg har hele tiden sagt at kommuneloven ikke åpner for at byrådet kan kalle seg for en byregjering. Det utvalget nå gjør, er at det tydeliggjør dette ytterligere ved å slå fast at det skal hete byråd eller kommuneråd, men jeg legger til grunn at byrådet i Oslo nå foretar en ny vurdering, sier kommunalminister Jan Tore Sanner til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer