Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mer sikker på meg selv etter angrepet

For to uker siden ble paret banket til blods på en buss i London. Nå snakker de ut om hendelsen.

ANGREPET: Melania Geymonat (t.h.) og kjæresten Chris ble angrepet på en buss i London. Foto: Privat
ANGREPET: Melania Geymonat (t.h.) og kjæresten Chris ble angrepet på en buss i London. Foto: Privat Vis mer

For to uker siden ble et kjærestepar utsatt for hets og vold på en buss i London, motivet bak skal ha vært homofobi.

Etter angrepet ble fire gutter i alderen 15 til 18 år pågrepet.

Nå snakker kvinnene snakket ut om hendelsen i et intervju med Channel 4.

- Jeg er sint

«Vi må ha kysset eller noe, for disse gutta kom etter oss», skrev Melania Geymonat (28) på Facebook etter hendelsen hun og kjæresten Chris ble utsatt for.

«De begynte å oppføre seg som 'hooligans', krevde at vi skulle kysse sånn at de kunne nyte synet, kalte oss 'lesber' og beskrev seksuelle posisjoner».

Kjæresten Chris forteller at det er over to uker siden hendelsen, og at hun prøver å analysere den og hvordan den har påvirket henne.

- Jeg er sint. Men de guttene på bussen er ikke kilden til sinnet mitt. Det er heller det faktum at hat-kriminalitet fortsatt eksisterer. Det at vi har fått mye oppmerksomhet på grunn av denne hendelsen, betyr ikke at slikt ikke skjer andre steder.

Chris tror det er bildet av de to kvinnene som gjør at hendelsen har fått mye oppmerksomhet.

HEDRET: Politiet i Miami har offentliggjort flere videoer fra da fire menn gikk til angrep på et homofilt par under Pride-feiringa i byen i april. Helmut Muller Estrada, som var vitne til det hele, har senere blitt hedret for sin innsats som førte til at fire menn nå er anholdt av politiet. Video: WSVN, Miami Beach Police Vis mer

- Bildet som florerer på internett er veldig slående, det er et voldelig bilde.

Bildet som er tatt rett etter hendelsen viser de to kvinnene sitte på bussen tydelig påvirket, med blod i ansikt og på klær.

- For det første var det et angrep mot kvinner, og for det andre var det et angrep mot homoseksuelle kvinner. Det som skjedde den natten var at de så på oss som seksuelle objekter. De tenkte at vi var der for å underholde dem.

HEDRET: Politiet i Miami har offentliggjort flere videoer fra da fire menn gikk til angrep på et homofilt par under Pride-feiringa i byen i april. Helmut Muller Estrada, som var vitne til det hele, har senere blitt hedret for sin innsats som førte til at fire menn nå er anholdt av politiet. Video: WSVN, Miami Beach Police Vis mer

- Angrep skjer hver dag

Geymonat forteller at det skjer veldig voldelige angrep mot kvinner og mot LHBT -samfunnet.

- Denne enkelthendelsen som skjedde med oss, eskalerte til å bli veldig stor fort. Men de mindre angrepene, de skjer hver dag.

Kvinnene føler seg fortsatt trygge på å gå ut om natta og å holde hender.

- Jeg er mer fysisk sikker på meg selv etter angrepet, fordi jeg vet at jeg vil stå opp for meg selv. Jeg har hatt øyeblikk med uro, men tanken på å ikke oppføre meg som jeg vil, slik som et heterofilt par kan, betyr at jeg lar homofobene påvirke meg, forteller Chris.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media