Nordeas strateger foretrekker for tiden europeiske aksjer. Foto: Reuters/Jonathan Ernst
Nordeas strateger foretrekker for tiden europeiske aksjer. Foto: Reuters/Jonathan ErnstVis mer

Mer skeptisk til amerikanske aksjer

Nordeas strateger lar seg ikke imponere av kaoset i Trump-administrasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I USA har selskapene levert en resultatvekst på 15 prosent i 1. kvartal, mot forventninger om ni prosent. Men europeiske selskaper slår forventningene med enda mer. Ifølge Finansavisen har inntjeningsveksten vært på 23 prosent, mot forventninger om 15 prosent.

«Resultatsesongen har vært latterlig sterk i første kvartal,» skriver Nordea Wealth Management i sin juni-rapport. Nå har Nordea løftet globale anslag for inntjeningsvekst i 2017 fra 7-9 prosent til 10-12 prosent.

Mindre risiko, bedre vekst

Sterk inntjeningsvekst og lavere politisk usikkerhet er bare to av grunnene til at seniorstrateg Sigrid Wilter Slørstad og kollegene doblene overvekten i europeiske aksjer i rapporten for juni. Den tredje grunnen er utviklingen i makroøkonomien.

- Europa skiller seg ut med tanke på makromomentum. Europa har fortsatt en bedring i ledende indikatorer. De har begynt å rulle over i USA, sier Wilter Slørstad til Finansavisen.

Dyrt i USA

Nordea har fortsatt en bare moderat overvekt i aksjer. Verdsettelsen er ikke attraktiv i seg selv, og vil ikke gi støtte ved kraftig forverring av vekstutsiktene, mener banken, som uansett konstaterer at aksjer er mer attraktive enn obligasjoner.

Samtidig som overvekten i Europa økes, tas undervekten i USA ytterligere ned (andel 30 prosent mot en nøytralvekt på 40 prosent), skriver Finansavisen. Økt inntjening i amerikanske bedrifter og det beste resultatkvartalet på seks år er ikke nok til å få prisingen av USA-aksjer til å se gunstig ut, ifølge Wilter Slørstad.

- I tillegg kommer kaos i Trump-administrasjonen. Det har ført til at endringer som ville vært positive er priset ut, sier Wilter Slørstad til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Meglerhus stokker om – anbefaler ti aksjer
Forvaltere vraker aksje på grunn av grov korrupsjon