Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mer snø i sør

Vinterdekk er nødvendig for alle som skal til fjells. Det kommer mer snø i Sør-Norge over 500 meter. I Midt- og Nord-Norge blir det skikkelig nattekaldt og glatte veier nær åpent vann.

SNØFYLT HØSTFERIE: Tobias (8) og hunden Jerven (5) var værfaste på Skarvatnet i Trollheimen tidligere i uka. MMS-FOTO: ASLE HANSEN
SNØFYLT HØSTFERIE: Tobias (8) og hunden Jerven (5) var værfaste på Skarvatnet i Trollheimen tidligere i uka. MMS-FOTO: ASLE HANSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Opplever du en snøfull høstferie? Send dine bilder på epost eller MMS til 2400.

||| For de neste ti dagene melder Storm Weather Center om kaldt vær til og med tirsdag, fra onsdag nytt mildvær med regn. Fra mandag har det vært nordvestlige vinder med byger på vestkysten og sol i øst.

Nedbøren har kommet som snø over bare noen få hundre meter.

Denne værtypen fortsetter på fredag, men i helga kommer et lavtrykk fra vest som snur oppned på værsituasjonen.

 På Vestlandet og Sørlandet kommer nedbøren tidlig på lørdag, mens været letter på søndag.

På Østlandet kommer nedbøren seint lørdag og kan henge litt igjen på søndag.

OVERRASKET AV SNØEN: Snøen har allerede lagt seg flere steder på fjellet. Bruk vinterdekk, råder meteorologen. MMS-FOTO: ASLE HANSEN
OVERRASKET AV SNØEN: Snøen har allerede lagt seg flere steder på fjellet. Bruk vinterdekk, råder meteorologen. MMS-FOTO: ASLE HANSEN Vis mer

Det kommer snø over 500-700 meter. I Midt- og Nord-Norge blir det stort sett pent vær med nattetemperaturer under minus ti på indre strøk natt til søndag og mandag.

Mandag får vi forbigående tilbake den nordvestlige værtypen vi har denne uka. Utpå tirsdag nærmer et nedbørsområde seg Sør-Norge fra sørvest. Nedbøren vil bre seg nordover i løpet av onsdag og mest vil det komme på Vestlandet.

Lite eller ingen nedbør i Nord-Norge. Temperaturen vil stige noe, men trolig fortsatt snø i fjellet. Mange som dro til fjells i helga hadde ikke fått med seg det varslede snøværet i forrige tidagersvarsel.

— Hvilke råd vil du gi bilistene for denne perioden? Vi spør Bjørge Jansen, vakthavende meteorolog hos Storm Weather Center.

— Alle som har tenkt seg opp i høyden sør for Dovre bør ha vinterdekk. Den første snøen kom mange steder i vest tidligere denne uka. Særlig Møre og Romsdal fikk mye snø på mandag, så mye at Trollstigen måtte stenges.

FØRSTE SNØ: - Dette er det første snøfallet i Oppdal i høst, skriver Hilde Frøiland Hoel, som har tatt dette bildet.
FØRSTE SNØ: - Dette er det første snøfallet i Oppdal i høst, skriver Hilde Frøiland Hoel, som har tatt dette bildet. Vis mer

— Det som er spesielt nå er at en del steder østafjells også får snø denne perioden, sier Jansen.

— Regn med snø over 5-700 meter sør for Dovre. Først kommer nedbøren inn over Sørvestlandet med mest nedbør i Rogaland og Agder-fylkene lørdag morgen, mens Østlandet får snøfra kvelden av, sier han.

Jansen mener at snøen kan legge seg på indre strøk, selv på de lavere fjellovergangene.

• Opplever du en snøfull høstferie? Send dine bilder på epost eller MMS til 2400.

MORO MED SNØ: Slik så det ut i Tydal i går. Foto: Privat
MORO MED SNØ: Slik så det ut i Tydal i går. Foto: Privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling