Mer snø og regn i morgen kveld

Forsinkelser i flytrafikken i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Snøværet som la sin klamme hånd over store deler av trafikken på Østlandet har gitt seg. Men i morgen kveld starter det å drysse fra himmelen igjen - og i mens jobber flytrafikken for å komme i rute igjen.

-Tre av fire fly her fra Gardermoen vil være mellom 15 og 30 minutter forsinket utover ettermiddagen. For fly til og fra København kan forsinkelsene bli opptil to timer. Danskene sliter fortsatt med snøværet, sier informasjonssjef Jon Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen til Dagbladet.no.

120 forsinkede fly

Midt på dagen hadde Gardermoen kontroll med egen snø, og forsinkelsene i ettermiddag skyldes etterslep av værproblemer i København spesielt og Trondheim, Bergen og Stavanger. Fram til klokka 19 regner Avinor med om lag 120 forsinkede fly ved norske flyplasser.

Oslo-området opplevde det komplette trafikkaos i dag morges. Deler av T-bane-nettet var blokkert av snømassene, en trikk sporet av og de som fikk gravd fram bilen, hadde en drøy tur til jobb. Strekningen Asker - Lysaker går unna på drøye 10 minutter utenom rushtrafikken. I morgenrushet sneglet trafikken unna på to timer på samme strekning.

Livstruende

En alvorlig frontkollisjon mellom et vogntog og en militær lastebil nord for Minnesund ved 09-tiden førte til at E6 var stengt i fem timer. En tre år gammel gutt er livstruende skadd etter ulykken. Hans far hadde ikke sjanse til å stoppe personbilen etter frontkollisjonen foran.

-I ettermiddag går trafikken på hovedveiene som normalt igjen etter mildvær og overgang fra snø til regn på Sørlandet, får Dagbladet.no opplyst ved Vegmeldingssentralen. Flere fjelloverganger er stengt som vanlig på denne årstiden.

Nær regnrekord i Bergen

De flomrammede områdene i Trøndelag har endelig fått oppholdsvær. Det har ikke vestlendingene. I Bergen viste regnmålingene 70 millimeter på et døgn fram til mandag. Det er tett bak regnrekorden i Bergen for februar på 73 millimeter. Vannmengdene var så truende at politiet stengte veien forbi boligområdet Hatlestad Terasse, der ras tok menneskeliv i fjor høst.

-Temperaturen steg over 10 grader i løpet av dagen over store deler av sør-Norge. Snøværet på Østlandet begynner igjen tirsdag kveld og varer ut onsdagen. Det blir kaldere, og det er litt usikkert om Sørlandet får regn, sludd eller snø, sier vakthavende meterolog Øyvind Johnsen ved Metereologisk institutt.

HVOR ER BILEN MIN? Mange starter arbeidsuka med utgravning av bilen - som de ikke fikk brukt på særlig effektiv måte uansett.
PÅ VEI TIL JOBB Grethe Mathiassen brukte ski gjennom Oslop sentrum i morges på vei til jobb på Youngstorget. Her i klassisk stil i Munchs gate på St. Olav Plass.