SNØVÆR: Det er ventet snø flere steder på Sør- og Østlandet i dag. 

Foto Arne V. Hoem / Dagbladet
SNØVÆR: Det er ventet snø flere steder på Sør- og Østlandet i dag. Foto Arne V. Hoem / DagbladetVis mer

Mer snø og vanskelige kjøreforhold

Politiet advarer om glatte veier flere steder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Meteorologisk institutt advarer i dag om at vind og snøfokk vil gi lokalt vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i Sør-Norge.

Også i Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Buskerud, Oppland, Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane meldes det om lokalt vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i Sør-Norge, særlig lengst vest i fjellet.

- Kjør pent Flere steder på Østlandet har det snødd en del i natt og i morgentimene. Både politiet i Østfold og politiet i Asker og Bærum melder om svært glatte veier i distriktet grunnet snøfallet.

- Kjør forsiktig, oppfordrer Østfold-politiet på Twitter.

- Vi oppfordrer alle til å kjøre pent og ta hensyn, twitrer Asker pg Bærum politidistrikt.

Og ifølge meteorologen ser dette snøfallet ut til å fortsette utover dagen.

- I dag venter vi snø av og til Østafjells, men det er ikke snakk om de store nedbørsmengdene. Temperaturene er langsomt oppadgående, men det vil fortsatt være snakk om kuldegrader. Det blir skyet, og ingen sol, og det kan blåse opp til liten kuling i ytre Oslofjord, sier vakthavende meteorolog, Arild Mentzoni ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

I natt kjørte biler av veien i flere politidistrikter, blant annet i Hedmark, Agder, Oslo og Rogaland.

I Rogaland ble en 27 år gammel kvinne sendt til sykehus med skader i beina etter en utforkjøring.

Trafikkuhell Trafikken inn til hovedstaden går stort sett som normalt nå på morgenkvisten. Det opplyser Trude Lindstad i Statens Vegvesen overfor Dagbladet.

- På noen av veiene ligger det snø, og det har vært et lite trafikkuhell på Riksvei 4 inn mot Sinsenkrysset hvor det står noen biler i grøfta, men utover det er morgentrafikken stille og rolig. Det kan se ut som at folk tilpasser farten til snøen, sier Lindstad.

Noen avvik finnes dog.

- Det er mye vind på fjellet, og de fleste fjellovergangene er berørt av vind og snøvær. Det er både kolonnekjøringer og flere stengte overganger, sier Lindstad.

Stengte veier I øst-vest-forbindelsen er tre fjelloverganger nå stengt, ifølge henne:

• Europavei 134 ved Haukelifjell.
• Riksvei 7 på Hardangervidda.
• Fylkesvei 59 ved Hol Aurland.

- Skal man reise fra øst til vest i morgentimene er Europavei 16 over Valdres/Filefjell åpen. Det er en strekning som sjelden blir berørt av vær, da den ikke ligger så høyt, sier Lindstad.

Følgende fjelloverganger er kolonnekjørte:

• Riksvei 9  ved Hovden/Haukeli.
• Riksvei 52 på Hemsedalsfjellet (kan bli stengt på kort varsel).
• I tillegg mange kolonnekjørte strekninger i Nord-Norge.

Storm utsatte steder På fjellet blåser det kraftig, spesielt i vest og nord for Møre og Romsdal, ifølge Arild Mentzoni ved Meteorologisk institutt.

- Vinden kan komme opp i storm på de mest utsatte stedene, sier han, og forteller at også i Trøndelag kan vinden komme opp i storm styrke på de mest utsatte stedene i dag.

- I Nord-Norge er stort sett ventet sønnavind, men i den sørlige delen av Nordland kan vinden nå liten storm i styrke. Ellers ser Nord-Norge ut til å få lettskyet vær, med noe snø av og til ved grensa mot Sverige, sier han.

Også videre nord blåser det mye i dag, og det er ventet kuling flere steder. Øst-Finnmark kan få lokalt liten storm.