Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mer stabilt for landet om KrF blir med i regjering

Abid Raja (Venstre) vil ha KrF med i regjering. Knut Arild Hareide utelukker ikke at det kan skje.

VIl HA MED VENSTRE: KrF i regjering ville gitt et mer stabilt styre for landet, mener Stortingsrepresentant for Venstre Abid Raja. Foto: Christian Roth Christensen
VIl HA MED VENSTRE: KrF i regjering ville gitt et mer stabilt styre for landet, mener Stortingsrepresentant for Venstre Abid Raja. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det var ikke et lett skritt å ta for Venstre, men det har vist seg vellykket. Det har gitt enormt gjennomslag i Jeløya-plattformen og nå i revidert nasjonalbudsjett. Det sier Venstre-politiker Abid Raja om veien inn i regjeringen.

Nå vil han ha KrF til å komme etter.

Spørsmålet kom opp igjen i dag med KrFs avsluttende pressekonferanse for sommeren.

Her ville ikke partileder Knut Arild Hareide utelukke at de kunne komme til å gå inn i regjeringen i løpet av fireårsperioden.

- Det eneste som er klart, er at vi ikke kan være i samme posisjon før valget i 2021 som vi var i 2017, sa han.

- Mer stabilt

Raja sier han forstår at det ikke er enkelt for KrF, men mener de vil komme styrket ut av det.

- Kommer de inn styrker det sentrum i norsk politikk, og sammen vil vi kunne flytte politikken ytterligere mot sentrum. Ikke minst vil det gi sterkt forutsigbart styre for landet, sier Raja.

På spørsmål om han mener de bidrar til uforutsigbarhet ved å stå utenfor svarer han bekreftende.

- Ja, landet er tjent med et trygt forutsigbart styre. Borgerlig side har styrt sammen i fem år nå, trygt. Men det er klart det blir enda mer stabilitet om det blir en flertallsregjering, sier han.

- Ikke KrFs ansvar

På pressekonferansen i dag understreket Hareide at KrF er sitt ansvar i vippeposisjon bevisst. Han avviser blankt at de bidrar til usikkerhet.

- De mest ustabile sakene i denne perioden her er det ikke KrF som har bidratt til. Listhaug-saken var en av de mest ustabile situasjonene denne våren. At vi hadde en justisminister som ikke klarte å holde hodet kaldt og klart og legge ting ut på Facebook, det kan ikke KrF ta ansvar for, sier han, og legger til.

-Vi er veldig forutsigbare: vi gjør det vi mener er riktig. VI står for vår politikk og våre gjennomslag. At vi har debatt om saker er bare sunt for demokratiet.

La fram 40 gjennomslag

På pressekonferansen la KrF fram en liste over 40 saker de har fått gjennomslag for. Her var alt fra barnehagenorm og flere lærere, til flere røykfrie plasser.

Likevel er Hareide åpen på at posisjonen de har i norsk politikk, kan være vanskelig.

- Vi er i en unik politisk situasjon, jeg har ikke opplevd tilsvarende i norsk politikk i de åra jeg har vært med. Men det er ikke bare enkelt å være i vippeposisjon, det skal vi være ærlige på. Oppslutningen ligger rundt et skuffende valgresultat. Vi bruker mye politisk kapital på å rette opp regjeringens politikk, sier Hareide.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media