VISER MUSKLER: Ferske snikfotografier av USAs neste president i bar overkropp har skapt debatt. Dette bildet er fra august. Foto: AP Photo/Alex Brandon/SCANPIX
VISER MUSKLER: Ferske snikfotografier av USAs neste president i bar overkropp har skapt debatt. Dette bildet er fra august. Foto: AP Photo/Alex Brandon/SCANPIXVis mer

- Mer til felles med George Clooney enn George Bush

Bilder av Obama i bar overkropp vekker voldsom begeistring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Mens verden venter på at Barack Obama (47) skal tas i ed, har noen begynt å ta USAs 44. president nærmere i øyesyn.

Ferske snikfotografier av en ferierende Obama i bar overkropp langs badestrendene på Hawaii, har skapt et hett engasjement både i USA og i Europa.

«Skikkelig heit»
«Hans veltrente brystkasse og tydelig definerte magemuskler får ham til å likne mer på George Clooney enn på George Bush», konstaterer den ellers så nådeløse, britiske tabloidavisen The Sun i dag.

Nettstedet Huffington Post var ett av nettstedene som fikk tilgang på paparazzi-bildene fra Hollywood-byrået Bauer-Griffin. Det satte leserne pris på.

«Dæven, min president er SKIKKELIG HEIT. Hvem andre har sånn en kjekk leder?», står det i ett av kommentarinnleggene.

Andre ønsket plutselig at de var homo:

«WOW Obama ga meg nettopp en stimulipakke. Jeg er ikke sikker på om det var økonomien, men noe rykket til plutselig».

Peter Moore, redaktøren for bladet Men's Health, intervjuet Obama i forrige måned om hans treningsvaner. Til Politico sier Moore at Obamas nesten sju-dager-i-uka-treningsprogram virkelig har gitt avkastning.

- Du ser ikke noe sideflesk. Du ser musklene definert i armene. Wow.

- Så enkelt som bare det
Mens pressen og publikum grafser i strandbildene av Obama, er det andre som er mindre fornøyd med bildene. Snikfotografiene setter nemlig store spørsmålstegn ved Obama-familiens krav på privatliv.

De 37 bildene fra Bauer-Griffin-byrået viste ikke bare Barack Obama selv, men også kona Michelle iført en svart badedrakt og datteren Sasha (7) i en blå bikini.

Barack og Michelle har gjennom hele valgkampen og fram til nå vært svært beskyttende overfor barna, og har inngått avtaler med de ulike nyhetsbyråene og redaksjonene om når døtrene kan avfotograferes.

IKKE HELT TIGER: Obama inntok  golfbanen på Kailua, Hawaii. Foto: REUTERS/Hugh Gentry/SCANPIX
IKKE HELT TIGER: Obama inntok golfbanen på Kailua, Hawaii. Foto: REUTERS/Hugh Gentry/SCANPIX Vis mer

Det Los Angeles-baserte paparazzi-byrået Bauer-Griffin var ikke bundet av en slik avtale, og følte derfor det var fritt fram. I tillegg til Huffington Post, er bildene også distribuert til TMZ.com og Celebuzz.com. Frank Griffin, medeier av byrået, sier fotografen som tok bildene fikk en stilltiende tillatelse til å ta bildene.

- Han bare gikk der. Han hadde et kamera i hånda. Han gjemte seg ikke bak busker. Han tok noen bilder. Alle så ham. Og så gikk han. Det var så enkelt som det, sier Griffin til avisa Washington Post.

Barack Obama, som er på en 12 dagers ferie på Hawaii, har ikke kommentert snikfotografiene.

SCORET STORT: Obama slik vi så ham flere ganger under valgkampen - med en basketball i hånda. Foto: AFP PHOTO/Emmanuel DUNAND/SCANPIX
SCORET STORT: Obama slik vi så ham flere ganger under valgkampen - med en basketball i hånda. Foto: AFP PHOTO/Emmanuel DUNAND/SCANPIX Vis mer
FØRST TIL SKOLEN: Dagen etter valget kjørte Obama døtrene Malia og Sasha til skolen før han dro og trente. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque/SCANPIX
FØRST TIL SKOLEN: Dagen etter valget kjørte Obama døtrene Malia og Sasha til skolen før han dro og trente. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque/SCANPIX Vis mer