Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mer til høyere utdanning og ungdomsskolen

Regjeringen øker bevilgningene til høyere utdanning med 1,45 milliarder kroner og satser mer på kvalitet i ungdomsskolen.

FLERE VALG: Regjeringen foreslår valgfag som middel mot skoletrøtte ungdomsskoleelver.   Illustrasjonsfoto: Frank Karlsen / Dagbladet
FLERE VALG: Regjeringen foreslår valgfag som middel mot skoletrøtte ungdomsskoleelver. Illustrasjonsfoto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Kunnskapsdepartementets budsjettforslag anslår regjeringen at det vil bli rom for 3250 nye studieplasser i høyere utdanning neste år når totalrammen for høyere utdanning økes til 27,5 milliarder kroner.

I grunnskolen er det ungdomstrinnet som tilgodeses med nye tiltak. 157 millioner friske kroner bevilges til et forsøk med økt lærertetthet i utvalgte ungdomsskoler. Valgfag gjeninnføres for 9. klassetrinn, og det skal brukes 80 millioner kroner i en satsing på kompetanseutvikling.

Regjeringen vil prioritere forskning og hevder at den samlede forskningsinnsatsen får en realvekst på 2,2 prosent neste år. Totalt vil det bli brukt 27,4 milliarder kroner til forskning og utvikling. Av dette bevilges 5,5 milliarder kroner over Kunnskapsdepartementets budsjett.

Det vil bli brukt 940 millioner kroner til byggeprosjekter som er satt i gang ved universiteter og høyskoler neste år. Bevilgningene til nye studentboliger opprettholdes på samme nivå som i år. Det skal gi rom for 1.000 nye studentboliger i 2013.

Studiestøtten til studentene justeres i tråd med prisutviklingen, slik at basisstøtten neste år vil øke fra 92.500 kroner i år til 94.400 kroner neste år.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media