LO-sjefen sier nok er nok

- Mer til pensjonistene

LO-leder Hans Christian Gabrielsen går inn i 1. mai-uka med et glassklart krav til regjeringen: Nå må pensjonistene sikres økt kjøpekraft.

KREVER MER: At kjøpekraften til pensjonistene reduseres eller står stille i år etter år er uholdbart, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen. Han krever at regjeringen endrer reglene for den årlige underreguleringen av pensjonene. Foto: Geir Dokken \Dagbladet
KREVER MER: At kjøpekraften til pensjonistene reduseres eller står stille i år etter år er uholdbart, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen. Han krever at regjeringen endrer reglene for den årlige underreguleringen av pensjonene. Foto: Geir Dokken \Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det var aldri meningen med pensjonsreformen at pensjonistene skulle tape kjøpekraft flere år på rad. Jeg forstår godt at pensjonistene er skuffet. Det er de med god grunn. Det kan ikke fortsette sånn, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen til Dagbladet.

Fra kontoret i Folkets hus har han god utsikt over Youngstorget, der tusener vil samles kommende onsdag på arbeidernes internasjonale kampdag. «Nei til økte forskjeller» er årets hovedparole. Og det er en av grunnene til at LO-lederen nå maner til kamp for landets pensjonister.

- I fire år har pensjonistene tapt kjøpekraft. Og i år ligger det an til nulloppgjør. Det forsterker forskjellene i samfunnet og truer oppslutningen om den viktige pensjonsreformen, sier Gabrielsen.

Forskjell på folk

LO-lederen er godt fornøyd med årets lønnsoppgjør som endte i enighet etter mekling med NHO et halv døgn på overtid. Resultatet ble det beste for lønnstakerne på flere år, med en ramme på 3,2 prosent.

Men ikke alle var like tilfreds. Fordi reguleringen av pensjonene i det kommende trygdeoppgjøret tar utgangspunkt i rammen fra lønnsoppgjøret og fordi prisveksten krever sitt, blir det lite igjen til de eldste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer