Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mer til vindkraft

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olje- og energiminister Åslaug Haga var i går i Nord-Trøndelag for å drøfte den vanskelige kraftsituasjonen i Midt-Norge med lokal- og fylkespolitikere, næringslivet og fagbevegelsen. Med seg hadde hun et løfte om at regjeringen vil bruke en halv milliard kroner ekstra til vindkraftutbygging i Norge. Hun lovet også at vindmølleplaner i Trøndelag skal få den støtten de trenger for å kunne realiseres. Det er betydelig frustrasjon i landsdelen over at den har et betydelig kraftunderskudd også i normalår, og at næringsliv og forbrukere i Midt-Norge i perioder må betale høyere strømpriser enn andre landsdeler.

Norge har hatt stopp i utbyggingen av vindkraft de to siste åra fordi støtteordningene har vært for dårlige. Klimaforliket som ble inngått i forrige uke har skapt ny optimisme når det gjelder både forskning, utvikling og utbygging av fornybar energi. Åslaug Hagas løfte om en halv milliard kroner mer til fornybar energi må ses som et forsøk på å fylle klimaforliket med innhold, og vil forhåpentlig få fart på flere utbyggingsplaner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media