Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mer trøbbel for Altinn

Oppfordrer til å ikke levere selvangivelsen i siste liten.

SLIK SÅ DET UT: Da selvangivelsen ble lagt ut på nett i mars, så var dette siden som møtte brukerne. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SLIK SÅ DET UT: Da selvangivelsen ble lagt ut på nett i mars, så var dette siden som møtte brukerne. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fristen for levering av selvangivelsen nærmer seg, og allerede har noen brukere fått problemer med Altinn.no.

- Vi hadde en liten situasjon i går kveld, og noe nå på formiddagen, sier Mette Siri Brønbo, kommunikasjonsdirektør i Brønnøysundsregisterene.

Utilgjengelig
Den 22. mars skulle selvangivelsen bli tilgjengelig på Altinn.no, men nettsiden ble utilgjengelig, og var utilgjengelig i flere dager for noen av brukerne.

- Vi er optimistiske denne gangen, men kan ikke gi noen garanti. Derfor ber vi om at folk ikke venter til siste liten med å levere selvangivelsen, sier Brønmo.

Rundt en halv million selvangivelser er allerede levert, men de venter likevel svært stor pågang fram mot fristen lørdag kveld.

- Stor trafikk medfører risiko
- Stor trafikk vil alltid medføre risiko for kø eller tekniske problemer. Det behøver ikke nødvendigvis skyldes selve Altinn-løsningen. Derfor er det ikke lurt å vente til seint lørdag kveld med å levere, sier direktør ved Brønnøysundregistrene, Erik Fossum

På Altinn.no ligger nå en forklaring på hva som skjedde 22. mars, og hva de har gjort for å unngå at siden skal bli utilgjengelig igjen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media