- Mer tvang

- Jeg ønsker å åpne opp for mer bruk av tvang under behandling av narkomane, sier sosialminister Magnhild Meltveit Kleppa. Hun er bekymret over narkotikautviklingen, og ønsker å gripe inn med strakstiltak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi må styrke behandlingstilbudet og satse mer på ettervern over lengre perioder, sier Kleppa. Siste dagers oppslag i Dagbladet har gått inn på sosialministeren. Hun er urolig over utviklingen, og har et brennende ønske om å iverksette strakstiltak.

- De høye overdosedødsfallene hittil i år bekymrer meg.

Jeg er også svært urolig over at stadig nye grupper flørter vilt med narkotiske stoffer, sier Meltveit Kleppa.

Nå foreslår hun å øke 1998-budsjettet med 30 millioner kroner for å gå utviklingen i møte. 10 millioner skal gå til metadonbehandling, resten til handlingsplan. Samtidig mener sosialministeren at kommuner og fylkeskommuner må ta større ansvar for å gi den enkelte misbruker oppfølging.

Tapte kampen

- Jeg er svært opptatt av de narkomanes situasjon, og kjenner personlig ungdommer som har tapt kampen mot narkotikahelvetet. Som oftest er det mange og sammensatte grunner til at noen havner på kjøret. Det er disse årsakene vi i større grad må rette oss inn mot. Bare slik kan vi møte utviklingen, sier hun. Sosialministeren føler et tungt ansvar for de problemene narkotiske stoffer er i ferd med å påføre det norske samfunnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer