Guldvog:

Mer usikkerhet enn i mars 2020

Det er mer usikkerhet om den nye omikronvarianten enn det har vært tidligere i pandemien med nye virusmutanter, mener helsedirektør Bjørn Guldvog.

STRAMMET INN: - Vi er ikke sikre på om tiltakene er like effektive som de har vært tidligere i pandemien, men vi håper det, sier helsedirektør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet. Foto: Annika Byrde / NTB
STRAMMET INN: - Vi er ikke sikre på om tiltakene er like effektive som de har vært tidligere i pandemien, men vi håper det, sier helsedirektør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Usikkerheten er større. Til og med i mars 2020, da vi fikk viruset inn, så hadde vi jo observert utviklingen i et par måneder i andre land. Vi hadde erfaring med store smitteutbrudd fra Italia og andre steder, sier Guldvog til NTB etter tirsdagens pressekonferanse.

Han sier man hadde mer kunnskap om flere parametre ved coronaviruset i mars 2020 enn det man har om omikronvarianten, som for alvor begynte å spre seg for noen uker siden i Sør-Afrika.

- Naturligvis har vi mye mer kunnskap om pandemi og covid i dag, men det er mye vi fremdeles venter på av informasjon når det gjelder akkurat dette virusets smittsomhet og virulens, altså hvor stor evne det har til å skape sykdom, sier helsedirektøren.

Usikkerhet om tiltak

Nettopp denne usikkerheten gjør at myndighetene er mindre sikre på hvor effektive tiltakene er denne gangen.

- Vi har erfaring med at vi gjennom tiltak har vært i stand til å drive smitten tilbake gang på gang, men vi er ikke sikre på om tiltakene er like effektive som de har vært tidligere i pandemien, men vi håper det.

- Hvorfor er dere ikke sikre på det?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer