Mer uvær i vente

Vindstyrke 22 langs Vestlandet i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uværet som herjer Vestlandet og Trøndelag vil fortsette utover kvelden og natt til tirsdag med storm flere steder.

I dag det full storm mange steder på Vestlandet. Selv om uværet skulle roe seg noe utover ettermiddagen, er det ventet liten storm på vestlandskysten igjen natt til tirsdag, sier vakthavende meteorolog Unni Nilssen ved Vervarslinga for Vestlandet til NTB.

Langs hele vestlandskysten er det ventet storm med vindstyrke på 22 sekundmeter mange steder natt til tirsdag.

-Øker til natta

- Det er sterk vind nå i øyeblikket og storm på kysten. Vinden vil minke i løpet av ettermiddagen, men øker igjen natt til tirsdag. Da får vi sikkert stiv kuling utsatte steder før den slår om og vi får kraftig storm i løpet av natta, sier Nilssen.

Stormen på Nordvestlandet vil ramme Møre og Romsdal før den farer nordover natt til tirsdag.

- Jeg tror vi må regne med vestlig kuling store deler av dagen nord for Stad. Det kan være vi får liten kuling i Møre og Romsdal tirsdag kveld, sier Nilssen.

Tirsdag er det imidlertid ventet at uværet vil avta noe sør for Stad. Her vil kulingen vil minke ytterligere tirsdag kveld.

 HAVET TAR:  Utenfor Fedje gikk det helt galt med det Kypros-registrerte skipet "Server" i helgen. Det harde været fortsetter langs kysten av Vestlandet og Trøndelag. Foto: Anders Løberg, EPA/Scanpix.
HAVET TAR: Utenfor Fedje gikk det helt galt med det Kypros-registrerte skipet "Server" i helgen. Det harde været fortsetter langs kysten av Vestlandet og Trøndelag. Foto: Anders Løberg, EPA/Scanpix. Vis mer

- Da kommer det til å roe seg, i alle fall for et par-tre dager, tror Nilssen.

.

- Veldig spesielt

Uværet skapte store problemer for blant annet ferje- og passasjerbåttrafikken i Møre og Romsdal mandag. Bergensbanen ble stengt mellom Haugastøl og Mjølfjell på grunn av stor rasfare, mens en skolebuss med 25 elever om bord blåste i morgentimene av veien ved Fiksdalsstranda i Vestnes kommune i Møre og Romsdal. Flytrafikken gikk omtrent som normalt.

Disse hovedveistrekningene er stengt på grunn  av uværet:  Hardangervidda,  Strynefjellet  Venabygd-fjellet og E12 Umbukta.

Meteorologisk institutt beskriver uværet den siste tiden, med sine voldsomme væromslag og sterke vind, som veldig spesielt.

- Vi har hatt vær i reprise. Det er stadig nye lavtrykk som kommer vest fra Atlanterhavet og som går veldig fort nordøstover. Det vil være ganske urolig framover nå, sier Nilssen. (NTB).

UVÆRET FORTSETTER: I helgen herjet vinden også på Østlandet, som her på Karljohansvern i Horten. Der har vinden løyet - nå er det kysten langs Vestlandet og Trøndelag som tar støyten.