Mer uvær

Dårlig nytt fra meterologene: Det kraftige uværet som herjer i Europa er på vei til Norge. Morgendagen blir en av årets våteste dager i Sør-Norge. Se bildene fra uværet som herjer i Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det ser rimelig intenst ut. Regnet starter allerede i grålysningen, og fortsetter hele dagen fram til midnatt, opplyser vakthavende meteorolog Kristen Gislefoss på Blindern til NTB i kveld.

Norge blir ikke spart for nedbørsområdet som skaper store problemer i England og deler av Frankrike.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Norges Geotekniske Institutt (NGI) advarer om økt storflom og økt fare for jord- og leirskred i hele det sørøstlige Norge i morgen.

Det er forventet at mindre og mellomstore vassdrag vil få en vannføring som tilsvarer det NVE karakteriserer som tiårsflom. Flom er meldt i Aust-Agder, Telemark, Buskerud, Vestfold, Oslo, Akershus, Østfold og sørlige deler av Oppland og Hedmark.

To omkommet i England

To personer ble drept i nærheten av Tenbury Wells i England på grunn av uværet. Tre elver er oversvømmet sør i England, og væreksperter frykter at uværet fortsetter.

- Situasjonen vil bare bli verre. Flere stormer er på vei, sier Roy Kemp i The Environement Agency til AP.

2000 hjem i Irland er uten strøm, mens det er store forsinkelser og kanselleringer i togtrafikken i landet.

Tre omkommet i Frankrike

Værgudene er heller ikke på franskmennenes side. En 60 år gammel mann omkom i Nice da han ble dratt avgårde av de store bølgene. I Gap - sørøst i landet - døde en 34-åring av uværet. En 41 år gammel dame ble drept da et tre som falt over bilen hennes i Soorts-Hossegor - sørvest i Frankrike.

Landets meterologer er ikke optimister:

Meteo-France advarer om en sterk vindøkning i løpet av morgendagen.

ITALIA: Fiskere forsøker å redde båtene sine i Genoa, Italia.
ENGLAND: Vannet gjør sitt inntog i puber og hus i byen York i England. Og det forventes at vannet skal stige ytterligere i tida som kommer.
FRANKRIKE: Ei heller Sables D'Olonne vest i Frankrike unngår vannmassene.
ITALIA: Bølgene har gjort store ødeleggelser i Genoa, Italia.