Mer vann i vente

Mer enn fire millioner mennesker er nå hjemløse som følge av flommen i Pakistan, og nå kommer det enda mer vann

Mer vann i vente: En mann tar seg over elven fram til landsbyen han bor i, Sultan Kot i provinsen Sindh. Pakistanske myndigheter melder om mer nedbør de neste dagene, og frykter det vil føre til mer vann i de allerede flomrammede områdene Sindh og Punjab. Foto: Akhtar Soomro/ Reuters/Scanpix
Mer vann i vente: En mann tar seg over elven fram til landsbyen han bor i, Sultan Kot i provinsen Sindh. Pakistanske myndigheter melder om mer nedbør de neste dagene, og frykter det vil føre til mer vann i de allerede flomrammede områdene Sindh og Punjab. Foto: Akhtar Soomro/ Reuters/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Ifølge pakistanske meteorologer ved Pakistan Meteorological Department vil vannet rundt elven Indus stige dramatisk de neste dagene, og melder om tildels store nedbørsmengder lokalt.

  Mer flom Dette vil med stor sannsynlighet føre til enda større flomområder og mer vann i det som allerede betegnes som en av de verste naturkatastrofene verden har sett .

Ifølge meteorologene er områdene sør i provinsen Sindh spesielt utsatt den neste uka.
«De neste syv dagene er kritiske for sørlige Sindh», skriver sjefsmeteorolog Muhammad Ajmal Shad i en fersk flom-melding.

  Bekymret Ifølge FN er nå mer enn fire millioner mennesker hjemløse i provinsene Sindh og Punjab, som følge av flommen.

- Situasjonen gir grunn til stor bekymring, sier FNs talsmann Maurizio Giuliano til nyhetsbyrået Reuters.
Tallet er nå oppjustert fra tidligere anslag på to millioner.

FN-talsmannen frykter også for barns sikkerhet, og er redd barn skal bli utsatt for menneskehandel.

Store områder: Luftfoto tatt fra et marinehelikopter, viser de flomrammede områdene rundt Jacobabad i Sindh. Foto: Rizwan Tabassum/AFP/Scanpix
Store områder: Luftfoto tatt fra et marinehelikopter, viser de flomrammede områdene rundt Jacobabad i Sindh. Foto: Rizwan Tabassum/AFP/Scanpix Vis mer

- Noen familier vil kunne ta drastiske steg for å overleve. Selv om det ikke er noe som tyder på at det er skjedd hittil, er det en risiko, sier han.

1600 døde Opptil 1.600 mennesker har mistet livet i flommen de siste ukene, og seks millioner mennesker har behov for nødhjelp melder NTB.

Dagbladet skrev igår at givergleden er mye mindre til flomofrene i Pakistan enn til jordskjelvkatastrofen i Haiti

FN melder at de har mottatt omlag halvparten av de 460 millioner dollarene som foreløpig er estimert som nødhjelpsbehov til det kriserammede landet.

EU meldte igår om bistand på 70 millioner dollar, og USA har idag meldt at de skal bistå Pakistan med 96,8 millioner dollar.

Spøkelseslandsby
Al Jazeera's Imran Khan rapporterte igår fra Sukkur i provinsen Sindh.
- Jeg har besøkt noen av de mer isolerte landsbyene i området. De var veldig vanskelige å nå, og når vi kom fram var de som spøkelseslandsbyer. De som bodde der hadde bare flyktet, forteller han.

Hjemløse familier: En teltleir satt opp for flomofre i Razzakabad i utkanten av Karachi. Foto: Fareed Khan/AP/Scanpix
Hjemløse familier: En teltleir satt opp for flomofre i Razzakabad i utkanten av Karachi. Foto: Fareed Khan/AP/Scanpix Vis mer