Mer vanstyre i Oslo

I dag møtes Arbeiderpartiets og SVs representanter til samtaler om å danne nytt byråd i Oslo dersom partiene får sjansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Prosjektet er blitt aktuelt etter at Fremskrittspartiet onsdag reiste forslag om mistillit til Høyre-byrådet. Grunnlaget for mistillit er todelt. Deler av kritikken gjelder den pinlige krangelen mellom Oslos ferske byråd for helse og styreformannen på Ullevål sykehus. Men det alvorligste punktet synes å være en hemmelig avtale med advokaten Bjørn Stordrange om at kommunen skulle kjøpe advokattjenester av hans firma mens Stordrange satt som styreleder i Oslo Sporveier.
  • Dette er nye kapitler i den lange og tragiske beretningen om Oslo, vår vanstyrte hovedstad, som nå har vært Høyre-styrt lenge og i flere omganger. Vi husker da det første Høyre-byrådet tok over etter Arbeiderpartiets lange periode. Da skulle hovedstaden bli et utstillingsvindu for Høyre-politikk, og brøyte vei for de konservatives nye politiske vår. Alle vi som bor i byen, vet hvordan det er gått, selv om vi ikke gir Høyre alene ansvaret for fiaskoen. De har hatt gode hjelpere, også i de lokale Arbeiderparti-politikerne. Som et illevarslende omen om fortsatt nedtur, kom varselet om at Oslo-folk nå ikke lenger har drikkbart vann i kranene. En del av årsaken er selvsagt at også denne delen av infrastrukturen er elendig vedlikeholdt, slik hovedstadens veisystem er. Svinedyre Oslo Sporveier er et sørgelig kapittel for seg. Lampene i gatebelysning som er slokket eller ødelagt, blir ikke skiftet. Skolene er i forfall, mens ungene hangler på grunn av inneklimaet. Politikere i svime tillater bygging av landets styggeste hotell som nabo til den planlagte operaen, og så videre, og så videre.
  • Vi tror ikke at et nytt byråd i mindretall under ledelse av Arbeiderpartiet, som mistet sin midlertidige gallionsfigur etter et dårlig valg, er i stand til å rydde opp. Vi har ganske enkelt mistet tilliten til den sørgelige forsamlingen i Oslo rådhus.