Mer vekt på kultur i det nye NRK-styret

Med utnevnelsen av det nye NRK-styret, viser kulturminister Ellen Horn vei når jobben med å finne ny kringkastingssjef forsetter. Mindre økonomi og mer kultur er stikkordene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jobben med å finne Einar Førdes arvtaker som kringkastingssjef blir jobb nummer én for det nye NRK-styret. Et styre med en bokhandler i førersetet, en universitetsdirektør og en pressemann som nykommere. Ut fra det gamle styret, som aldri lyktes i jobben med å finne ny kringkastingssjef, gikk to næringslivsledere.

Kulturminister Ellen Horn oppnevnte det nye NRK-styret under en ekstraordinær generalforsamling i dag.

Ny styreleder blir Anne Carine Tanum (45) fra Bærum. Hun overtok som konstituert leder da Torger Reve trakk seg for et par uker siden. Som ny nestleder av styret har Horn oppnevnt universitetsdirektør Kåre Rommetveit fra Bergen, og som nytt medlem av styret har hun oppnevnt tidligere sjefredaktør og adm.dir i Stavanger Aftenblad, Thor Bjarne Bore.

- Jeg har lagt vekt på kontinuitet i styrets arbeid. Jeg har lyttet til rådene om å skifte ut hele styret, men jeg har fått meget klare råd om at så mange som mulig fortsetter, sier kulturminister Ellen Horn.

På en pressekonferanse i dag sa Horn at hun har tatt opp spørsmålene om lekkasjer med Tanum.

- Lekkasjene er styrets ansvar. Jeg har hele tiden hatt full tillit til styret, og jeg har tillit til at det nye styret finner den rette balansen i forhold til åpenhet, sier Horn.

Styreleder Anne Carine Tanum ønsker ikke å si noe om hvem, eller hva slags person som bør blir ny kringkastingssjef. Hun vil heller ikke si noe om hvilken strategi styret vil legge opp i jakten på Einar Førdes arvtaker.

- Dette er spørsmål jeg må ta opp med mitt nye styre. Det er styret i fellesskap som skal styre, sier Tanum.

(NTB)