Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mer vind i vente

Men ikke like kraftig. Sjekk helgeværet her!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag har store deler av landet en velfortjent pause fra stormene som har herjet de siste dagene. Men allerede fra i morgen av blåser det opp i nesten hele landet, forteller meteorolog Roar Hansen i <a href=http://www.storm.no/home/default.htm>Storm Weather Center.</a>

- Det skjer en endring i været i løpet av natten. Nå ligger det en høytrykksrygg som gir oss fint vær i dag, men det kommer et lavtrykk i løpet av helgen, sier han til Dagbladet.no.

Kuling og mildt i nord

I Troms og Finnmark blir det enkelte snøbyger i morgen, men vinden øker til kuling styrke i løpet av søndagen. Det blir litt kaldere.

I Nordland øker også vinden til kuling lørdag kveld. Men i motsetning til de to nordligste fylkene blir det mildere i løpet av helgen. Snøbygene i morgen blir til regnbyger på lørdag kveld og søndag.

Vind på kysten også

Lenger sør blir det etterhvert betydelig mildere i løpet av helgen.

- Vi snakker om at det går fra minusgrader til opp mot ti plussgrader i løpet av lørdag kveld i Trøndelag, sier Hansen.

FORTSATT SURT: Store deler av kysten får fortsatt kraftig vind og nedbør. Om enn ikke like surt som her, fra Bergen denne uka. Foto: Scanpix/ Marit Hommedahl
FORTSATT SURT: Store deler av kysten får fortsatt kraftig vind og nedbør. Om enn ikke like surt som her, fra Bergen denne uka. Foto: Scanpix/ Marit Hommedahl Vis mer

Det blir trekkfullt i Trøndelag også, med kuling langs kysten, mens det nær Stad kan vinden komme opp i liten storm.

På Vestlandet blir det regn med kuling. Varselet gjelder hele Vestlandet, slev om det enkelte steder i Rogaland kan bli perioder med opphold.

- Det blir mer eller mindre grått både lørdag og søndag for hele vestlandet, sier Hansen.

Opphold på østlandet

Det er bare Østlandet som får opphold i helgen. Langs kysten av Sørlandet blir det regnbyger, med snø i fjellstrøkene.

- Men det blir betydelig mildere her også, så grensa for snøen kommer til å stige opp mot tusen meter, sier Hansen.

I natt blir det kaldere på store deler av Østlandet. Enkelte steder ned mot minus femten grader. Uten at det varer hele helgen. For utover søndagen blir det plussgrader på Østlandet også.

- Det blir mildt i hele landet, men roligere vindforhold enn det vi har hatt, er gladmeldingen fra Storm Weather Center.

IKKE AKKURAT PÅSKEVÆR I VENTE: Men vinden blir i det minste litt svakere enn den har vært i det siste. Enkelte steder titter til og med sola fram i helga.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media