Været

Mer vinter og snø i vente

Årets første uke blir av det vinterlige slaget i det meste av Norge, ifølge Meteorologisk institutt.

MER SNØ I VENTE: Fra onsdag vil Mandal (bildet) og Sørlandet oppleve mer nedbør, mest sannsynlig i form av snø. Foto: NTB
MER SNØ I VENTE: Fra onsdag vil Mandal (bildet) og Sørlandet oppleve mer nedbør, mest sannsynlig i form av snø. Foto: NTB Vis mer
Publisert

2023 starter litt roligere enn fjoråret sluttet, ifølge meteorolog Terje Alsvik Walløe i Meteorologisk institutt.

- Så det er fremdeles mye glatte veier, men generelt rolige forhold i Sør-Norge, med lite nedbør, sier Walløe til Dagbladet.

Ruskete i nord

Det kan likevel komme litt nedbør på Sørlandet søndag, i form av snø og sludd.

- Det vil muligens komme i Agder, kystområdene og litt innover landet, sier han.

Men om vi drar lenger nordover, vil det være mer vær.

- Det er fortsatt litt mer ruskete vær i nord enn i sør, men også der er det roligere på årets første dag, sier meteorologen.

Vinterlig uke

Han mener hele Norge går inn i mer «vinterlige utsikter».

- Det skal bli en ganske kald uke, med lite nedbør i starten. Men på onsdag vil det komme litt snø i Agder og Telemark - og kanskje helt opp mot Oslo, sier Walløe og fortsetter:

- Det er da Sørlandet som ligger mest utsatt til for nedbøren. De før snø og det kan bli ganske rufsete.

FORTSATT KALDT: Denne uka fortsetter det kalde været over hele landet, mens det vil komme snø på Sørlandet, og muligens i Oslo (bildet) fra onsdag. Foto: NTB
FORTSATT KALDT: Denne uka fortsetter det kalde været over hele landet, mens det vil komme snø på Sørlandet, og muligens i Oslo (bildet) fra onsdag. Foto: NTB Vis mer

I Rogaland vil det også kunne komme litt nedbør, men da mest i form av sludd, siden temperaturen vil ligge litt over null.

- Men hvordan er vinterværet i Norge? Er det mye snø i landet?

- I Nord- og Midt-Norge er det en god del snø, slik det pleier å være når vi nå er i januar. I Oslo er det bare et tynt lag med snø og islag. Men om vi ser hele landet under ett, er det ganske normale snøforhold, sier Walløe og legger til:

- Snøen ligger ikke på Vestlandet, men så er det heller ikke så vanlig at det er snø i byer som Bergen og Stavanger.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer