Mer voldtektsbråk i Frp

Lokallagsleder skal ha prøvd å påvirke vitne i saken mot voldtektssiktet ordførerkandidat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - En person med en sentral rolle i det lokale partilaget har tatt kontakt med et vitne i saken. Det oppfatter jeg som utidig innblanding. Jeg har kontaktet politiet om saken for å sikre at det blir foretatt en ryddig og objektiv etterforskning. Jeg har aldri opplevd maken i en sak under politietterforskning, sier advokat Sverre Ingram Andersen til Dagbladet.

Han bistår den fornærmede - ekssamboeren til den voldtektsanmeldte ordførerkandidaten.

Narkobeslag

Kvinnen anmeldte ekssamboeren i forrige uke. Hun hevder at hun ble voldtatt da de to møttes for å diskutere omsorgen for felles barn. Politiet aksjonerte med pågripelse og husransaking av ordførerkandidaten.

Han nekter straffskyld for voldtekt, men har innrømmet bruk og oppbevaring av et mindre kvantum amfetamin.

Styremedlem

En felles bekjent av fornærmede og siktede er et sentralt vitne i saken. Ifølge avisa Varden ble denne personen oppringt av et styremedlem i lokallaget til den siktede og bedt om et møte. Vedkommende oppfattet dette som et forsøk på vitnepåvirkning. Styremedlemmet skal ha tegnet et negativt bilde av den fornærmede kvinnen.

Politiet i Telemark etterforsker saken for fullt. Forsøk på vitnepåvirkning kan også bli en sak. Ansvarlig etterforskningsleder, politiadvokat Sigrid Dahl, var ikke tilgjengelig for kommentar.