Merano-Dahl tjener mest

Agora-Smørdal og Zorba-Gujord lever det fattige vandrerliv i sine beskjedne husvogner. Likningstallene fra 1997 viser at det bare er Merano-Dahl og Arnardo som tjener gode penger i Sirkus-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Merano-sjef Knut Dahl boltrer seg alene i en uttrekkbar semivogn på 12,5 meter. En million kostet det rullende hjemmet for to år siden. Så lenge publikum flokker seg om Merano, har Dahl råd til en helt annen standard enn resten av Sirkus-Norge.

- Lykken er ikke en uttrekkbar semi, forsikrer Mikaela Hielm i Cirkus Zorba.

Sammen med ektemann Thor Gujord og deres to barn deler hun ei husvogn på 8,5 meter det halvåret sirkussesongen varer.

- Mer boplass står høyt på ønskelista når økonomien bedrer seg. Foreløpig må vi investere alt vi tjener i å bygge opp sirkuset, sier Gujord.

Zorba-familien tjente til sammen 222 200 kroner i 1997 - drøyt en fjerdepart av lønna til Merano-sjefen. Dahl økte formuen sin fra 3,3 millioner i 1995 til 5,6 millioner i 1997.

Bjørg og Arild Arnardo tjente til sammen 524 400 kroner etter skatt. Verre stilt er Agora-direktørene Jan-Ketil Smørdal og Asbjørn Tangen. Begge tok ut drøye 100 000 kroner i lønn.

- Det har vært magre år, men vi driver ikke sirkus for å bli rike. I stedet for å ta ut mer lønn, bruker vi pengene på gode artister, sier Jan-Ketil Smørdal, som nesten lever av luft og applaus alene.