Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mercedes bryter samarbeid med Farouks far

Etter oppfordring fra norske politikere.

ETTERSØKT:  Farouk Abdulhak er ettersøkt for voldtekt og drap på Martine Vik Magnussen. Foto: Scan Press.
ETTERSØKT: Farouk Abdulhak er ettersøkt for voldtekt og drap på Martine Vik Magnussen. Foto: Scan Press. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politikere fra alle partier på Stortinget gikk i begynnelsen av denne måneden sammen om å sende et brev til flere store selskap for å få dem til å vurdere sine forretningsforbindelser til Farouk Abdulhaks far.

Brevet ble sendt til blant annet Coca Cola, Mercedes Benz-produsenten Daimler AG, Whirlpool, Philips og Xerox.

- Etiske retningslinjer Nå har de fått svar fra Daimler AG, som sier de vil avvikle samarbeidet med Shaher Abdulhak.

- Det er løfterikt at de sa de hadde terminert samarbeidet, og at det blir effektivt i løpet av 2011, sier Michael Tetzschner (H) til Dagbladet. Han er en av dem som har signert brevet.

VG Nett har fått tilgang til brevet, og det lyder som følger:

«Vi tar deres bekymringer alvorlig. Daimler er strengt forpliktet av etiske retningslinjer, og vi forventer det samme av våre forretningspartnere. Basert på våre egne overveielser har vi allerede avsluttet distribusjonsrettighetene til United Engineering & Automobile Co. Ltd i Jemen, et selskap knyttet til Shaher Abdulhak. Forretningssamarbeidet vil bli effektuert i henhold til juridiske begrensninger i september 2011».

Faren til Martine Vik Magnussen, Odd Petter Magnussen, sier han synes responsen er nesten overraskende rask og tydelig».

- Men det er viktig å være litt fornuftig og ikke forskuttere begivenheten. Det kan være de hadde bestemt seg for dette før de mottok brevet, sier Magnussen til Dagbladet.

- Blir lagt merke til Han sier dette likevel viser at Norge ikke er noen «hvem som helst» i internasjonal sammenheng.

- Et tverrpolitisk, selvstendig samarbeid fra politikere blir nok lagt merke til som følge av at Norge har verdens nest største investeringsfond gjennom Oljefondet, sier Magnussen.

VG Nett har vært i kontakt med Daimler AG i Tyskland. Talsperson for selskapet, Ute Vellberg, sier at de ikke kan kommentere årsaken til at de avslutter sitt samarbeid med Abdulhak.

Brevet forfattet av norske politikere var et initiativ som ble iverksatt etter at faren til Martine tok kontakt med dem på forsommeren, for å høre om de kunne bidra med noe som kunne drive saken framover.

- Et brev som dette ble foreslått. Dette var noe jeg støttet i den fastlåste situasjonen. Selv om jeg ikke har sett det aktuelle brevet som nå er sendt ut, så er dette et godt eksempel på at våre folkevalgte handler i tråd med folkemeningen, sa faren til Martine til Dagbladet dagen brevet ble sendt.

Så langt har ikke britiske myndigheter lykkes i å få drapsmistenkte Farouk Abdulhak utlevert til Storbritannia, til tross for at det er snart to og et halvt år siden han ble ettersøkt for drap og voldtekt på Martine Vik Magnussen.

 - OVERRASKENDE:  Odd Petter Magnussen, far til Martine, sier han synes responsen fra Daimler AG er overraskende rask og tydelig.Foto: Keith Hammett / Dagbladet
- OVERRASKENDE: Odd Petter Magnussen, far til Martine, sier han synes responsen fra Daimler AG er overraskende rask og tydelig.Foto: Keith Hammett / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling