Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Merete trives med kiloene

Merete Andersson (33) trives i sin store kropp. Hun forteller om et selvbilde som ble ødelagt av å fokusere på vekt og størrelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Idag har jeg et bedre selvbilde i min store kropp enn det jeg hadde da jeg var 18 år, slank og på konstant slankekur, sier Merete.

Hun har slanket seg utallige ganger. Hun har alltid gått ned, men like lett opp igjen. Hun gir slankekurene skylden for at forbrenningen nå er ødelagt.

- Skal jeg ha en mulighet til å redusere kroppsstørrelsen min, vet jeg at jeg må bevege meg mer. Jeg spiser normalt i dag, og kan ikke spise mindre, sier Merete.

For et drøyt år siden slo 33-åringen seg til ro. Hun har brukt mye tid på å finne fram til hvem hun er inne i kroppen. Det har vært hardt arbeid, men verdt slitet.

- Jeg har funnet ut at jeg er verdt noe, uavhengig av vekta mi. Jeg er ikke mer glad i mat enn andre. Jeg la på meg fordi jeg dekket andre behov med mat, sier hun.

- Det handlet om en omsorg jeg ikke klarte å gi meg selv. Jeg skyldte i stedet på alle andre på grunn av behovene jeg ikke fikk dekket. Mat ble erstatningen, sier Merete som i dag er aktiv i Interessegruppa for kvinner med spiseforstyrrelser (IKS).

Hun sier kontakten med følelsene sine har gjort livet betydelig bedre.