Merkantildata livner til

Etter en periode med tørke har Merkantildata våknet til liv og aksjen stiger for andre dag på rad. Er det oppslittings-caset som begynner å slå igjennom?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

London-markedet holder stengt i dag. Også de amerikanske aksjemarkedene holder stengt mandag på grunn av 'Memorial Day'.

Aktiviteten på Oslo Børs er sterkt preget av dette, og omsetningen frem til lunsj eller klokken 11.30 utgjør fattige 430 millioner kroner.

Merkantildata fortsetter imidlertid oppturen fra fredag da kursen steg 5,9 prosent. Merkantildata stiger videre med 2 prosent i dag og aksjen noteres klokken 11.30 til kurs 25,60 kroner. Dermed har Merkantildata i løpet av en drøy børsdag steget med 8 prosent.

Det later til at oppsplittingscaset som Finanskanalen trakk frem i forrige uke nå begynner å bli et tema i aksjemarkedet.

Vi nærmer oss tidspunktet for når Intel vil forlenge sin opsjon i Opticom. Finanskanalen har tidligere skrevet at dette vil skje. Uansett om det norske selskapets teknologi har noe for seg eller ikke, har Intel alle incentiver for å forlenge.

Samtidig er det like sikkert at dette vil bli brukt for alt det er verdt av aktører som er aktive i Opricom-aksjen, og kursen vil stige.

Mandag stiger Opticom med 3,9 prosent til 755 kroner. Etter halvannen times handel er aksjen mest omsatt og omsetningen utgjør nærmere 100 millioner kroner.

Som vanlig er det ørsmå kursbevegelser i Storebrand og DnB. Mandag morgen stiger Storebrand med en liten femtiøring til 69 kroner, mens DnB faller tilbake. Banken har ligget i negativt territorium siden oppstart mandag morgen. DnB har falt fem dager på rad.

Både Stolt-Nielsen og Tandberg fortsetter opp mandag. For Stolt-Nielsen er dette femte dag på rad med kursoppgang. Kursen har steget med 23 prosent i perioden, og man kan trygt si at salgturneen i USA har vært vellykket. Stolt-Nielsen noteres før lunsj mandag til kurs 187 kroner.

Tandberg reagerte positivt på fredagens melding om at Polycom kjøper PictureTel. Kursen fortsetter videre opp i dag og noteres til kurs 119,50 kroner, opp 1,3 prosent fra fredag.

Blant aksjene med negativ kursutvikling finner vi som nevnt DnB som faller for femte dag på rad. DnB noteres nå til 39,30 kroner, som er ned 0,5 prosent fra fredag.

Tomra er opp 1,9 prosent til 163 kroner mandag. PGS bidrar også på den positive siden med en kursoppgang på 1,50 kroner, eller 1,4 prosent, til 105,50 kroner.

Finansavisen brakte lørdag et utdrag fra en sterkt kritisk analyse fra den amerikanske investeringsbanken Schroeder Salomon Smith Barney som mener at DnB taper omdømme og verdier på fusjonsforsøket med Storebrand.

Frontline bidrar også til å holde hovedindeksen på Oslo Børs tilbake mandag. Frontline ligger så vidt over 200 kroner. Kursen faller med 2,7 prosent til 201 kroner.

StepStone som ble fredagens klare vinner etter budet fra TMP Wordwide på svenske Jobline, faller tilbake på Oslo Børs mandag. Kursen er ned 2 prosent til 4,50 kroner. Aksjen har imidlertid vært omsatt helt nede i 4,25 kroner.

Finanskanalen skrev før helgen at det på basis av prisingen av Jobline neppe er grunnlag for å sende StepStone til værs. Les om 'StepStones fyrrige fredag' ved å klikke her.

I Finland steg Sonera i kurs fra morgenen av mandag etter at den svenske avisen Finanstidningen i helgen skrev at Telia er i samtaler med finnene. I forrige uke fremkom det at Telia er i samtaler med Tele Danmark (TDC). Det kunne med andre ord her være tale om en dagens dobbel fra svenske Telia i et forsøk på å 'kuppe' det nordiske markedet.

Sonera aviser imidlertid mandag formiddag at selskapet er i samtaler med Telia.

Telenor faller med en snau prosent til kurs 41,10 kroner mandag, og omsetningen i aksjen utgjør snaue 3.8 millioner kroner.

Etter halvannen times handel ligger hovedindeksen på Oslo Børs så å si uendret rundt 1.410 poeng. På hovedlisten er det omsatt aksjer for kun 430 millioner kroner.

Artikkelen er produsert i samarbeid med Finanskanalen.no.