Merkedag

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Søndag var en merkedag i norsk luftfart, og det er all grunn til å ønske nykommeren Norwegian lykke til. Det er på høy tid det blir konkurranse på det innenlandske flymarkedet. Selv da Braathens opererte, var det liten reell konkurranse. Nå har vi allerede sett resultater i form av betydelig lavere priser. Passasjerene er vinnerne.
  • Når Norwegian har større sjanse til å overleve enn Color Air, som måtte gi opp etter kort tid, skyldes det at bonusene på innenlandsruter endelig er borte. Denne ordningen gjorde det umulig å konkurrere med de etablerte selskapene. Konkurransetilsynet og statsråd Victor D. Norman har vært pådrivere for å fjerne denne meningsløse ordningen. SAS kan takke seg selv for at det skjedde, fordi selskapet insisterte på å gi poengene til passasjeren og ikke til den som betalte billetten. Og Arbeiderpartiet kjempet sammen med de ansatte for å beholde en ordning som særlig høytlønte nøt godt av. Stoltenberg har mye å rydde opp i.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer