Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Merkel: - Tiden da vi fullt og helt kunne stole på andre, er til en viss grad forbi

Det kan være vanskelige tider i vente der gamle allianser ikke kan tas for gitt, sier Tysklands statsminister Angela Merkel.

IKEK FORNØYD: Angela Merkel har hatt et to dager langt møte med stormaktslandene i G7. Møtet var preget av konflikt mellom USAs president Donald Trump og USAs vestlige allierte. Foto: Gregorio Borgia / AP / NTB Scanpix
IKEK FORNØYD: Angela Merkel har hatt et to dager langt møte med stormaktslandene i G7. Møtet var preget av konflikt mellom USAs president Donald Trump og USAs vestlige allierte. Foto: Gregorio Borgia / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uttalelsene faller etter et to dager langt møte i stormaktsklubben G7. Møtet var preget av konflikt mellom USAs president Donald Trump og USAs vestlige allierte.

- Tiden da vi fullt og helt kunne stole på andre, er til en viss grad forbi, det er det jeg har erfart de siste dagene, sa Merkel i en tale på et arrangement i München søndag.

- Av den grunn kan jeg bare si: Vi europeere må ta vår skjebne i egne hender, sa Merkel, som føyde til:

- Dette kan selvfølgelig bare gjøres i all vennskapelighet med USA og Storbritannia. Men vi må kjempe vår egen kamp for framtiden, som europeere, for vår skjebne.

Lederne i G7-landene klarte å samles om uttalelser om handel, men når det gjaldt tiltak mot menneskeskapte klimaendringer, kom ikke USA til enighet med de øvrige seks nasjonene.

- Det er ekstremt problematisk, for ikke å si svært utilfredsstillende, sa den tyske statsministeren i etterkant.

(NTB)

Hele Norges coronakart