Merkel får grønt lys for tysk deltakelse i mot IS i Syria

Tysk deltakelse i den internasjonale militærkampanjen.

TIL KAMP MOT IS: Tysklands statsminister Angela Merkel får flertall til å gjennomføre planen for tysk deltakelse i den internasjonale militærkampanjen mot IS i Syria. FOTO: MICHAEL KAPPELER/DPA
TIL KAMP MOT IS: Tysklands statsminister Angela Merkel får flertall til å gjennomføre planen for tysk deltakelse i den internasjonale militærkampanjen mot IS i Syria. FOTO: MICHAEL KAPPELER/DPAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tysklands statsminister Angela Merkel får flertall til å gjennomføre planen for tysk deltakelse i den internasjonale militærkampanjen mot IS i Syria.

Nasjonalforsamlingen i Berlin stemte torsdag for at Tyskland skal bidra i den internasjonale kampen mot IS i Syria.

Tyskland vil ikke gjennomføre bombeangrep, men vil sende seks rekognoseringsfly, ett tankfly, en fregatt og opptil 1200 soldater til Syria i kjølvannet av Frankrikes anmodning om hjelp i kampen mot IS.

De tyske myndighetene har tidligere understrekt at de militære styrkene ikke skal delta aktivt i kamp.

Flere land som samarbeider i kampen mot IS har trappet opp angrepene mot ekstremistgruppen etter terrorangrepet i Paris den 13. november i år. Den islamske staten påtok seg skylden for angrepet der 130 mennesker ble drept.

Merkels planer fikk stor støtte fra nasjonalforsamlingen i Berlin, men både det venstreorienterte opposisjonspartiet, samt medlemmer av miljøpartiet var forventet å stemme mot forslaget.

Den tyske regjeringen godkjente tirsdag planen, og godkjennelsen i nasjonalforsamlingen torsdag var derfor siste ledd før Tyskland kan iverksette sitt militære bidrag. .

Den ett år lange militæroperasjonen vil koste 134 millioner euro.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

(NTB)