Merkel får smekk av velgerne

Går mot sviende nederlag i Tysklands mest folkerike delstat.

PRØVDE Å HJELPE: Angela Merkel og regjeringspartiet CDUs kandidat i Nordrhein-Westfalen, miljøvernminister Norbert Röttgen, vinker intenst under et valgmøte. Men til ingen nytte, ifølge ferske tall. Foto: AFP / PATRIK STOLLARZ / NTB Scanpix
PRØVDE Å HJELPE: Angela Merkel og regjeringspartiet CDUs kandidat i Nordrhein-Westfalen, miljøvernminister Norbert Röttgen, vinker intenst under et valgmøte. Men til ingen nytte, ifølge ferske tall. Foto: AFP / PATRIK STOLLARZ / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tysklands statsminister Angela Merkel og hennes konservative parti CDU vil etter alt å dømme gå på et sviende nederlag når det holdes valg i Nordrhein-Westfalen søndag.

Nordrhein-Westfalen er Tysklands mest folkerike delstat med 18 millioner innbyggere, tilsvarende hele Nederlands befolkning.

Den vesttyske industridelstaten har stor innflytelse i tysk politikk, og søndagens valg blir derfor fulgt med argusøyne over hele Tyskland. De første svarene kommer når valgdagsmålingene legges fram klokka 18.

CDU har kjempet hardt for å vinne makten i delstaten, men meningsmålingene tyder på at partiet ikke vil lykkes i dette.

SPD i tet I dag er det sosialdemokratene i SPD som har regjeringsmakten i Nordrhein-Westfalen i koalisjon med De grønne. En ny seier for SPD vil trolig gi partiet et oppsving også på nasjonalt nivå og.

Det er miljøvernminister Norbert Röttgen i Angela Merkels regjering som stiller som toppkandidat for CDU i delstaten. Hans rival i SPD er Hannelore Kraft, som leder koalisjonsregjeringen som har makten i delstaten i dag.

I valgkampen har Kraft vunnet mange velgeres gunst med løfter om å gå sakte fram i arbeidet for å få ned Nordrhein-Westfalens offentlige gjeld på hele 180 milliarder euro, tilsvarende 1.365 milliarder kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer