Merkel: Flyktningstrømmen ble brukt for å smugle inn terrorister i Tyskland

Den tyske forbundskansleren forteller at flere militante grupper har smuglet medlemmer inn i Tyskland.

SMUGLET INN: Den tyske forbundskansleren Angela Merkel sa mandag at flyktningestrømmen har blitt brukt for å smugle inn terrorister fra militante grupper. Om hun sikter til de 17 IS-medlemmene det for ti dager siden ble kjent at hadde kommet seg inn i Tyskland ved å utgi seg for å være flyktninger, er uvisst. Foto: EPA / NTB Scanpix
SMUGLET INN: Den tyske forbundskansleren Angela Merkel sa mandag at flyktningestrømmen har blitt brukt for å smugle inn terrorister fra militante grupper. Om hun sikter til de 17 IS-medlemmene det for ti dager siden ble kjent at hadde kommet seg inn i Tyskland ved å utgi seg for å være flyktninger, er uvisst. Foto: EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Militante grupper har brukt fjorårets massive flyktningstrøm til Europa, for å smugle inn egne medlemmer i Tyskland.

Det fortalte den tyske forbundskansleren Angela Merkel i en tale i dag til sitt eget parti, CDU, Tysklands kristendemokratiske union.

- Flyktningstrømmen ble delvis til og med brukt for å smugle inn terrorister, sa Merkel, ifølge Reuters.

Én million migranter

Med det bekrefter den tyske forbundskansleren det mange har fryktet kunne være en bivirkning av den massive flyktningstrømmen til Europa det siste året.

I 2015 kom det over en million migranter til Tyskland - mange av dem flyktninger fra krigsherjede Syria, ifølge Reuters.

Men at mulige terrorister kan ha brukt flyktningstrømmen for å komme seg inn i Tyskland, er ikke helt nytt - selv om Merkel først nå har tatt ordene i sin egen munn.

17 IS-medlemmer

For ti dager siden gikk Hans-Georg Maassen, Tysklands etterretningssjef, ut og sa at 17 IS-medlemmer har kommet seg inn i Tyskland ved å utgi seg for å være flyktninger, ifølge The Wall Street Journal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer