Merkel målbundet av gråtende palestinsk jente

- Vi kan ikke ta imot dere alle, sa forbundskansleren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den tyske forbundskansleren Angela Merkel har et rykte på seg for å ta ting med stoisk ro.

Likevel måtte hun, ifølge The Guardian, be til høyere makter da hun i går møtte ei ung palestinsk jente på et tv-program overført av kanalen NDR. Jenta og hennes familie risikerer å bli sendt ut av Tyskland.

- Jeg har mål som alle andre. Jeg ønsker å studere som resten. Det er veldig trist å se andre nyte livet, mens jeg ikke kan gjøre det, sa jenta ved navn Reem til Merkel, hvorpå «Europas førstedame» mistet både munn og mæle.

Etter å ha prøvd seg fram klarte forbundskansleren omsider å komme med et svar til skoleelevene i rommet.

- Politikk er veldig vanskelig. Jeg har deg rett foran meg nå, og du er en veldig sympatisk person. Men samtidig er det tusener på tusener i flyktningleirene i Libanon. Vi klarer ikke ta imot alle sammen, sa Merkel - det fikk Reem til å gråte.

Forbundskansleren forsøkte så å berolige den gråtende jenta, noe som seinere gjorde overføringen fra Rostock til en internettsuksess.

- Du gjorde det kjempebra. Dette er vanskelig for deg, og du presenterte saken din på en veldig god måte, sa Merkel og la ei trøstende hånd på Reems skulder.

Møtet mellom Merkel og skoleelevene kommer på et flyktningsmessig betent tidspunkt for Tyskland.

Ifølge The Guardian har 450 000 flyktninger søkt asyl i landet i løpet av året, noe som er en dobling av tallene fra 2014.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer