Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Merkel og 500 hester må bli i stallen

Storm demper den store karnevalsdagen i Tyskland.

 STORM - OGSÅ PÅ KARNEVAL:  Opptogene på rosemandagen er den store dagen for piolitiske satire i gatene i en rekke byer i Tyskland. Denne forseggjorte pappmontasjen av en bekymret forbundskansler Angela Merkel må bli i trikkestallen i Köln av frykt for at den skal bli tatt av stormværet og skape kaos. Merkel selv er i Tyrkia i dag. Foto: OLIVER BERG, EPA/NTB Scanpix.
STORM - OGSÅ PÅ KARNEVAL: Opptogene på rosemandagen er den store dagen for piolitiske satire i gatene i en rekke byer i Tyskland. Denne forseggjorte pappmontasjen av en bekymret forbundskansler Angela Merkel må bli i trikkestallen i Köln av frykt for at den skal bli tatt av stormværet og skape kaos. Merkel selv er i Tyrkia i dag. Foto: OLIVER BERG, EPA/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Karnevalskomiteene i Düsseldorf og flere andre tyske byer så seg nødt til å avblåse det tradisjonelle rosemandagstoget i dag på grunn av storm.

Den verdensberømte paraden i Köln like sør for Düsseldorf avlyses ikke, men festkomiteen her opplyser at karnevalsdeltakerne må belage seg på en rekke innskrenkninger i forbindelse med uværet.

Det er ikke tillatt med flagg, plakater og pappfigurer som kan bli tatt av vindkastene og skape kaos.

 UTSATT:  Dempet karnevalstemning i Düsseldorf på rosemandagen. Foto: MONIKA SKOLIMOWSKA, EPA/NTB Scanpix.
UTSATT: Dempet karnevalstemning i Düsseldorf på rosemandagen. Foto: MONIKA SKOLIMOWSKA, EPA/NTB Scanpix. Vis mer

Av sikkerhetshensyn kommer blant annet de 500 hestene som vanligvis deltar i karnevalstoget i Köln, til å bli i stallen, melder nyhetsbyrået DPA.

Stormen Ruzica
Det er stormen Ruzica som gjør at årets «Rosenmontag» avlyses i dag i Düsseldorf, som i likhet med Köln ligger i den tett befolkede delstaten Nordrhein-Westfalen.

I Düsseldorf opplyser imidlertid karnevalskomiteen mandag at opptoget ikke avlyses, men utsettes til en annen dag i nær framtid.

Også i karnevalshøyborgen Mainz i Rheinland-Pfalz og i flere andre byer i regionen er mandagens parade avlyst på grunn av de dystre værutsiktene.

 FREDSPRIS:  Karnevalmakere i Köln har nominert disse tre herrene til dagens rosemandagsparade, hvis stormværet tillater at de blir sluppet ut i gatene: Syrias president Bashar al-Assad, Nord-Koreas leder Kim Jong-Un og Russlands president Vladimir Putin. Foto:OLIVER BERG, EPA/NTB Scanpix.
FREDSPRIS: Karnevalmakere i Köln har nominert disse tre herrene til dagens rosemandagsparade, hvis stormværet tillater at de blir sluppet ut i gatene: Syrias president Bashar al-Assad, Nord-Koreas leder Kim Jong-Un og Russlands president Vladimir Putin. Foto:OLIVER BERG, EPA/NTB Scanpix. Vis mer

Rosemandagen regnes som høydepunktet i den ukelange tyske karnevalsfeiringen og inntreffer to dager før askeonsdagen, som tradisjonelt er starten på 40 dagers faste før påske.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram