Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Merkel ønsker seg «europeisk internett» for å unngå USA-overvåkning

Tar det opp med Hollande i dag.

MØTE I DAG: Tysklands statsminister Angela Merkel vil ta til orde for et eget «europeisk internett» under et møte med den franske presidenten François Hollande onsdag. Arkivfoto: Reuters / Francois Lenoir / NTB scanpix
MØTE I DAG: Tysklands statsminister Angela Merkel vil ta til orde for et eget «europeisk internett» under et møte med den franske presidenten François Hollande onsdag. Arkivfoto: Reuters / Francois Lenoir / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tysklands statsminister Angela Merkel vil ta til orde for et eget «europeisk internett» under et møte med den franske presidenten François Hollande onsdag.

Formålet med å utvikle et europeisk kommunikasjonsnettverk vil være å unngå amerikansk overvåking. Merkel mener det er nødvendig med strengere beskyttelse av personlige data etter avsløringene av overvåkingen til den amerikanske etterretningsorganisasjonen NSA.

Datasikkerhet blir et tema når Merkel og Hollande møtes i Paris onsdag, ifølge avisa Financial Times.

Blir det europeiske kommunikasjonsnettverket en realitet, kan store nettselskaper bli nødt til å lagre mer informasjon lokalt i europeiske land. Meningen er at europeiske eposter og annen informasjon ikke skal måtte sendes via USA like ofte som i dag.

Også myndighetene i Frankrike har uttrykt bekymring for datasikkerheten i Europa. En fransk tjenestemann som er intervjuet av nyhetsbyrået Reuters, uttrykker delvis støtte til det tyske forslaget.

- Hvis de ønsker å kalle dette et europeisk kommunikasjonsnettverk, så hvorfor ikke, sier tjenestemannen, som ikke ønske å bli navngitt.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!