<strong>UKRAINA-APPELL:</strong> Tysklands forbundskansler Angela Merkel ber Ukraina om å finne en fredelig, politisk løsning på konflikten i landet. Appellen er i samarbeid med Putin og Obama. Foto: AP, Markus Schreiber.
UKRAINA-APPELL: Tysklands forbundskansler Angela Merkel ber Ukraina om å finne en fredelig, politisk løsning på konflikten i landet. Appellen er i samarbeid med Putin og Obama. Foto: AP, Markus Schreiber. Vis mer

Merkel, Putin og Obama med felles Ukraina-appell

De mener Ukraina må finne en fredelig, politisk løsning på konflikten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Statsministeren og presidentene er enige om å oppfordre til en politisk løsning på krisen i Ukraina så snart som mulig for å sette en stopper for blodbadet, skriver den tyske regjeringen i en pressemelding torsdag kveld.

Tysklands forbundskansler Merkel, USAs president Obama og Russlands president Putin har i løpet av torsdag snakket sammen på telefon om krisen i Ukraina.

Samtidig er utenriksministrene fra Tyskland, Frankrike og Polen i Kiev og forsøker å mekle mellom partene.

Åpen for valg Ifølge Polens statsminister Donald Tusk er Janukovitsj åpen for å arrangere valg på både ny nasjonalforsamling og ny president i løpet av året.

Det forhandles om et dokument som ifølge Tusk gir håp om en avtale og en slutt på volden.

Andre, deriblant Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius, påpeker at forhandlingene er veldig vanskelige, og at det ikke ligger an til noen enighet med det første.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer