MØTES I DAG:  Tysklands Angela Merkel og EUs toppledere møtes i ettermiddag. Da er Ukraina et opplagt tema. Foto: Bernd von Jutrczenka/Afp/Scanpix
MØTES I DAG: Tysklands Angela Merkel og EUs toppledere møtes i ettermiddag. Da er Ukraina et opplagt tema. Foto: Bernd von Jutrczenka/Afp/ScanpixVis mer

Merkel varsler flere EU-sanksjoner mot Russland

EU-toppmøte i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier Tysklands regjeringssjef Angela Merkel ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge Merkel vil EU-lederne gjøre det klart at de er beredt til å gå til et tredje stadium med sanksjoner, inkludert økonomiske tiltak, hvis det er nødvendig.

Merkel sier at det gjenstår å beslutte om planlagte tysk-russiske konsultasjoner i april skal gå som planlagt. Hun tilføyer at G8-gruppen for tiden ikke eksisterer på grunn av spenningen i forholdet til Russland.

Admiral løslatt I dag er det også klar at øverstkommanderende for den ukrainske marinen som ble pågrepet på Krim i går, er sluppet fri, opplyser Ukrainas fungerende president. Kontreadmiral Serhij Hayduk ble tatt til fange da prorussiske grupper og russiske soldater stormet hovedkvarteret til den ukrainske marinen i Sevastopol.

- Kontreadmiral Hayduk er løslatt sammen med alle andre sivile gisler som ble tatt av russiske soldater og medlemmer av de selverklærte myndighetene på Krim, sier Ukrainas fungerende president Oleksandr Turtsjynov i en uttalelse.

(NTB)