Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Merkel: Vondt å gi fra seg finansministerposten til SPD

Det var vondt for de konservative å gi fra seg finansministerposten til sosialdemokratene i SPD, innrømmer Tysklands statsminister Angela Merkel.

GIR FRA SEG FINANSMINISTERPOSTEN:Tysklands statsminister Angela Merkel innrømmer at det var vanskelig å gi fra seg finansministerposten. Foto: NTB Scanpix / AP Photo/Ferdinand Ostrop
GIR FRA SEG FINANSMINISTERPOSTEN:Tysklands statsminister Angela Merkel innrømmer at det var vanskelig å gi fra seg finansministerposten. Foto: NTB Scanpix / AP Photo/Ferdinand Ostrop Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Men det hadde vært enda verre om en ny koalisjonsregjering hadde brutt sammen. Det hadde vært direkte uansvarlig, sa Merkel i et intervju på tysk TV søndag.

Merkels konservative parti CDU og søsterpartiet CSU ble sist onsdag enige med SPD om å danne en ny koalisjonsregjering. Regjeringsavtalen må imidlertid gjennom en uravstemning i SPD før den kan bli en realitet.

I den nåværende koalisjonsregjeringen, som har sittet som et forretningsministerium siden valget i september i fjor, har kristendemokratene hatt finansministerposten, som for tiden innehas av Peter Altmaier.

Men i den nye koalisjonsregjeringen er Olaf Scholz utpekt til posten. Han er for tiden ordfører i Hamburg.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!