Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Merkelig reaksjon

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Lederen av scenekunstutvalget i Norsk kulturråd, Ola E. Bø, reagerer på at Stortinget har tildelt en million kroner over statsbudsjettet til Oslo Danse Ensemble. Bø mener politikerne på denne måten griper inn i den jobben som Norsk kulturråd er satt til å gjøre. Når politikerne bevilger direkte til ei gruppe, skaper dette urettferdighet og ødelegger forholdet mellom politikken og kunstfeltet, mener Bø.
  • Vi mener dette er å trekke prinsippene vel langt. Stortinget er fortsatt den bevilgende myndighet som vedtar budsjettene for alle fagområder. Selv om det ville vært uhensiktsmessig om Stortinget styrte kulturlivet i detalj, kan det ikke være slik at Kulturrådet skal ha enerett til å fordele penger til gode formål. Riktignok betyr ikke bevilgningen til Oslo Danse Ensemble at rammene øker, men skulle noen ha rett til å omprioritere innenfor vedtatte rammer, må det være Stortinget.
Hele Norges coronakart