Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Merkelige Høyre

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Man skal stå tidlig opp og studere grundig for å gjøre seg noe håp om å forstå hva Høyre holder på med om dagen. Erna Solberg er høyt og lavt på alle politikkens områder, men hun skaper liten klarhet. I går gikk hun hardt ut mot Fremskrittspartiet i forbindelse med klimaforliket med regjeringen. Partilederen uttalte at Høyre oppfatter seg som bundet av forliket, og at FrP må akseptere dette om det skal bli noen forhandlinger om et framtidig regjeringssamarbeid.

Det er ytterst interessant at Høyre og Solberg stiller kabinettsspørsmål før de to partiene i det hele tatt har forsøkt å si et vennlig ord til hverandre. Sett fra vårt synspunkt er alt som kan hindre FrPs vei til regjeringskontorene et politisk vårtegn. Problemet er at Erna Solbergs plutselige jernneve ikke er særlig troverdig. Utspillet viser bare at Høyre skvulper et sted mellom tro og tvil når det gjelder forholdet til Siv Jensen og hennes flokk. Partiet kan ikke bestemme seg for om de står overfor tvangsekteskap eller nyforelskelse. Høyre har en tung vei å gå fram til valget om to år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media