Flomkatastrofen

Merkels arvtaker lattermild under katastrofebesøk

Den antatte arvtakeren til Tysklands forbundskansler Angela Merkel, Armin Laschet, er havnet i hardt vær. Under en reise for å se på skadene etter flomkatastrofen, ble han avbildet mens han spøkte og lo med folk rundt seg.

GODT HUMØR: Guvernør i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen, Armin Laschet, ler under et møte med flomrammede i byen Erfstadt sammen med Tysklands president Frank-Walter Steinmeier. Foto: Marius Becker/dpa via AP, Pool
GODT HUMØR: Guvernør i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen, Armin Laschet, ler under et møte med flomrammede i byen Erfstadt sammen med Tysklands president Frank-Walter Steinmeier. Foto: Marius Becker/dpa via AP, Pool Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Laschet er regnet som den mest sannsynlige partilederen for CDU når Angela Merkel går av om kort tid. Han er også guvernør i en av de hardest katastroferammede delstatene, Nordrhein-Westfalen.

Lørdag besøkte han og Tysklands president, Frank-Walter Steinmeier byen Erfstadt hvor ødeleggelsene etter flommen er enorme. Hus og veier er revet vekk. Mange har mistet alt de eier, og mange mennesker er døde.

Mens Steinmeier kom med alvorlige uttalelser om den svært dramatiske og uvirkelige katastrofen, sto Laschet i bakgrunnen. Der ble han avbildet mens han snakket med folk rundt seg og lo høyt.

- Mangler anstendighet

Det skapte ikke overraskende sterke reaksjoner i sosiale medier og blant politiske motstandere.

- Oppførselen mangler anstendighet og er forferdelig. De sier at folks karakter viser seg i krisetider, sier generalsekretær for Sosialdemokratene (SPD), Lars Klingbeil, til Bild am Sonntag, ifølge AP.

Også nestleder for det liberale partiet i parlamentet, Michael Theurer,

- Å tøyse uten munnbind mens presidenten minnes ofrene gjøre ikke rettferdig på alvoret i situasjonen, sier han til DW.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer