Restriksjoner skaper splid

Merker stor endring: - Folk er aggressive

Med nye nedstengninger og et smittetrykk i verdensklasse, forbereder nederlendere seg på verste mulige scenario. - Jeg tror det vil bli mye, mye verre, sier norsk overlege ved Universitetssykehuset i Amsterdam.

SKAPER KAOS I GATENE: Nye nedstengninger og strenge restriksjoner har ført til store demonstrasjoner flere steder i Nederland den siste tiden. Foto: AP Photo / Peter Dejong / NTB
SKAPER KAOS I GATENE: Nye nedstengninger og strenge restriksjoner har ført til store demonstrasjoner flere steder i Nederland den siste tiden. Foto: AP Photo / Peter Dejong / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

AMSTERDAM (Dagbladet): Smittetrykket i Nederland er nå blant verdens verste. Tallene går stadig oppover, noe som har ført til flere strenge restriksjoner for befolkningen.

- Viruset er overalt, sa statsminister Mark Rutte under en pressekonferanse fredag forrige uke.

Bare de to siste ukene har landet registrert 1285 smittetilfeller per 100 000 innbyggere, mens Norge ligger på 475 tilfeller, ifølge tall fra Johns Hopkins-universitetet.

Sykehusene står nå ovenfor flere nye utfordringer og forbereder seg på verste mulige scenario - at de ikke skal ha nok sengeplasser til alle som blir alvorlig syke.

- Ja, jeg tror det kommer til å bli mye, mye verre fordi smittetallene fremdeles går opp, sier den norske overlegen Harald Thune Jørstad (41), kardiolog ved Universitetssykehuset i Amsterdam, til Dagbladet.

- Pilene i feil retning

Overlegen sier sykehuset fremdeles har ventelister fra forrige nedstengning, bestående av pasienter i risikogrupper som for eksempel venter på en ny hjerteklaff.

- Vi har jobbet 110 prosent for å bli kvitt disse ventelistene, men nå gå pilene i feil retning igjen, sier Thune Jørstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer