BILINTERESSERT: Erik Andersens tidligere kone, en 52 år gammel kvinne, fortalte at tiltalte alltid har vært interessert i biler og ting med motor som han kunne bygge selv.
BILINTERESSERT: Erik Andersens tidligere kone, en 52 år gammel kvinne, fortalte at tiltalte alltid har vært interessert i biler og ting med motor som han kunne bygge selv.Vis mer

Merket aldri at eksmannen var Lommemannen

Ekskona beskriver Erik Andersen (57) som ryddig, ordentlig, omtenksom og rettferdig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
SKI (Dagbladet): 57 år gamle Erik Andersens tidligere kone startet å vitne i Lommemannen-rettssaken i Follo tingrett i dag.

52-åringen beskriver et normalt ekteskap som dessverre ikke fungerte til slutt. De ble gift i 1978, men som mange ekteskap i Norge endte det med separasjon i 2001 og senere skilsmisse, fortalte hun.

Hun møtte Andersen på hans billakkeringsfirma. Senere har hun jobbet der både før og etter pågripelsen i januar 2008.

Merket ingentingHun fortalte at hun aldri merket noe på Andersen, verken før eller etter skilsmissen, som skulle tilsi at han var Lommemannen, og at han kunne bli tiltalt for overgrep mot unge gutter.

- Det var ingenting som tydet på at det var han. Akkurat det har jeg tenkt mye på i ettertid, men jeg kan ikke komme på noe. Vi snakket aldri om saken på jobben, men jeg så jo om saken i avisene før pågripelsen, sa 52-åringen.

Erik Andersen ble pågrepet for en episode i en svømmehall på Sotra i 1999. Da han ble pågrepet, ringte han til kona.

- Da jeg snakket med Erik, sa han: Dette har jeg ikke gjort! Da han kom hjem hadde vi en alvorlig prat om dette. Jeg trodde veldig på ham. Han følte at det var veldig urettferdig, sa ekskona.

Det ble beslaglagt en rekke våpen i hjemmet hans etter pågripelsen, men kona mener dette har sammenheng med at han samlet.

Bare deler av kvinnens vitneforklaring i dag vil gå for åpen rett. De mest private detaljene skal gå for lukkede dører. Tidligere i dag vitnet Andersens datter i retten.

- Ble mer og mer irritabelEkskona har følgende beskrivelse av Erik Andersen som person:

- Han er en ryddig person, ordentlig, omtenksom og rettferdig, sa hun.

Senere i sin forklaring la hun til at hun opplevde ham som litt gjerrig. Etter pågripelsen ble det funnet cirka 1,5 millioner kroner i kontanter hjemme hos ham.

De siste årene før pågripelsen oppfattet hun tiltalte som mer og mer irritabel.

- Siste årene var han veldig stresset. Veldig irritabel. Det meste kunne irriterte ham. Han kunne smelle litt med dørene, men det var aldri noe fysisk, fortalte hun.

Hun opplevde ham som deprimert, men tror det kan ha sammenheng med at Andersen ble syk. Han hadde migrene og klarte ikke jobbe og ble ufør.

Erik Andersen har forklart at han visste at politiet var etter ham og fulgte med på ham i forkant av pågripelsen.

Ekskona merket ikke at Andersen var noe mer på vakt enn vanlig.

Dagbladet følger rettssaken.

SPØR UT KLIENTENS EKSKONE: Advokat Gunhild Lærum har kalt inn Andersens tidligere kone i vitneboksen i Follo tingrett i dag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SPØR UT KLIENTENS EKSKONE: Advokat Gunhild Lærum har kalt inn Andersens tidligere kone i vitneboksen i Follo tingrett i dag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer