Merket brannen før krasjet

ÅSNES (Dagbladet): Brannen i russebilen kan ha startet mens bilen var i fart. En av de overlevende skal ha sagt at han merket brannen samtidig som bilen kjørte av veien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det verste jeg har sett, sier brannbefal Kjell Ivar Berget om brannvraket som fanget fire unggutter i døden.

Flere ting tyder på at brannen ikke startet som følge av at bilen kjørte inn i ei steinblokk.

Ifølge en informert kilde har en av de overlevende i bilen sagt at han ikke klarer å skille tidspunktet da han merket brannen, fra tidspunktet da bilen begynte å skjene ut av veibanen. Herfra og bort til stedet hvor bilen krasjet i steinblokka, er det 60 meter.

- Vi utelukker ikke at brannen kan ha startet før krasjet, sier lensmann Odd Ivar Fengsrud i Våler som leder etterforsknigen. .

Gikk fort varm

Bilen undersøkes nå ved Biltilsynet i Kongsvinger.

- Vi vurderer det som viktig å se på stereoanlegget og det elektriske anlegget i bilen, sier lensmannen.

- Forsterkeren på stereoanlegget vårt ble lett varm, sier Håvard Tegelsrud, medeier av russebilen. Torsdag kjøpte guttene inn sprit på polet, og det lå mange flasker i bilen.

- Vi vet at sprit brenner lett, men jeg vil ikke spekulere på årsaker, sier lensmann Fengsrud til opplysningen om spritkjøpet. Han tror vraket vil gi svar på når og hvordan brannen startet.

Dagen før ulykkesnatta var guttene hos Biltilsynet for å få bilen godkjent for ni personer. Det er uvisst om alle beltene var i bruk da ulykken skjedde.

Bekymret

Føreren av ulykkesbilen ble hardt skadd og ligger nå på Haukeland sykehus. Håvard Tegelsrud er bekymret for hvordan han vil ta det som har skjedd.

- Han er en veldig ansvarsfull person og jeg tror han kommer til å få stor skyldfølelse. Men ingen av oss kan legge skylda på ham, sier Håvard.

  • 18-åringen som ligger på Ullevål sykehus, ble operert i går. Han har alvorlige buk- og bruddskader, og situasjonen var fortsatt ustabil. Også 19-åringen, som ligger på Haukeland sykehus med brann og bruddskader, ble operert i går.