Merket for livet av mobillogo

Mobilselskapet Mobyson tilbyr gratis tatovering til alle som ønsker. Ulempen? Du må velge deres logo. Stein Olsen kommer aldri til å bytte abonnement etter i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen vorspiel-ideer forblir akkurat det. Andre gjennomfører dem - slik som Stein Olsen (27) der han sitter og biter tenner i stolen på House of Pain Tattoo på Bislett. For to uker siden fikk han en lapp i handa på en fest. Der sto det at Mobyson ville tatovere ham - gratis.

- Jeg har alltid hatt lyst på tatovering, men ikke hatt råd. Da jeg leste om tilbudet, lovte jeg å gjøre det, forteller han og innrømmer at han hadde en god del pils innabords.

- Du vet at det er vanlig å legge fra seg sånne ideer når man våkner dagen derpå?

- Jeg står for det jeg lover, ler Stein.

Tatoverte kunder er trofaste kunder

I bakgrunnen står Mobyson-sjef Erik Krafft (33) og gliser bredt. Det var en av hans ansatte som fikk ideen om å tilby gratis logo-tatovering.

- Noen selger aksjer for å skape lojalitet. Vi tatoverer kundene, spøker Gard Johansen, informasjonsrådgiveren hans.

Stein nikker fra stolen:

- Kan ikke bytte mobilabonnement nå.

Han er femtemann som stikker innom tatoveringsbutikken de to ukene tilbudet har vart. Nå håper det ferske mobilselskapet at ideen vil slå an. De må betale rundt 500 kroner for hver person som setter seg under nåla, men håper å tjene det mangedobbelte i reklameeffekt og kundelojalitet.

- Fra nyttår er vi 16 mobiloperatører som kjemper om de samme kundene. Vi håper å skille oss ut ved å være morsom og annerledes, sier Krafft.

Ingen angrefrist

Den lille Mobyson-mannen blir fargelagt, og etter et kvarter står Stein foran speilet og beundrer den hovne skuldra.

- Fornøyd. Dette blir bra, sier han.

Ingen tvil om hva som blir samtaleemnet under julebordet han skal på i kveld. Samtaler som er gull verdt for Mobyson. De vil ikke si hvor mange levende reklameboards de håper å ha når tilbudet går ut i slutten av 2001.

- Og hvis folk går lei av logoen og angrer?

- Det er trist hvis de angrer, men jeg håper folk tenker seg nøye om, sier Krafft.

Som kjent kommer ikke tatoveringer med angrefrist.

- Hvor har du tatovert logoen?

- Foreløpig ingen steder. Jeg nevnte det for kjæresten min i dag, men hun syntes ikke ideen var så god. Men jeg regner med at det ordner seg før jul, lover Krafft.

GOD FESTIDE? - , Peter Carlqvist som styrer nåla.