Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Merket han ble raskere og sterkere etter drapet. Trodde han var i ferd med å bli en varulv

Noen på jobben sa at folk som dreper noen, blir en varulv, har tiltalte (26) forklart.

FUNNET PÅ KAIA: Galina Sandeva ble funnet knivdrept i sin egen bil, som sto parkert på Bispekaia, et par steinkast fra Operaen.
Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
FUNNET PÅ KAIA: Galina Sandeva ble funnet knivdrept i sin egen bil, som sto parkert på Bispekaia, et par steinkast fra Operaen. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 26-årige mannen som er tiltalt for å ha drept Galina Sandeva (28) i desember 2015, har tidligere forklart at han trodde han var i ferd med å bli en varulv etter drapet. I dag kommer det fram at oppfatningen bygger på noe han ble fortalt av kolleger, ifølge politiforklaringene, som aktor Cecilie Schløsser Møller leser opp.

- «Han har hørt fra noen på jobben at det har skjedd dem. De drepte noen, og så ble de en ulv», leser Møller.

- Rar i kroppen

I et av de fem avhørene Hedmark-mannen gjennomgikk, ble han konfrontert med at han til en venn hadde fortalt at han var i ferd med å bli en varulv, etter å ha drept en prostituert. Han hadde vist vennen hvordan han utførte drapet i et dataspill.

Statsadvokat Møller leser videre fra avhøret. Den unge da drapssiktede mannen sa han ble fortalt ulvehistorien av kollegene et års tid før drapet, men at han trodde det var tull.

- «Det er først nå han tenker på det, fordi han er så rar i kroppen. På treningssenteret merker han at han er blitt raskere og sterkere, og har vondt i ledd og muskler. Han vet ikke hva som vil skje når han blir en varulv, bare at han blir en ulv. Det er ikke noe han kan motvirke», leser Møller.

I et annet avhør sa 26-åringen at det knakk litt i kroppen. Dette underbygget oppfatningen av at han var i ferd med å bli en varulv.

De to sakkyndige, Helge Haugerud og Bjørn Solbakken, kommer til at hedmarkingen kan ha vært i såkalt rusframkalt psykose da han knivstakk Galina på Tomtekaia nær Operaen om kvelden 16. desember. Denne diagnosen kvalifiserer imidlertid ikke til å bli kjent strafferettslig utilregnelig.

Abrøt utspørring

Den tiltalte 26-åringen tilstår å ha drept Galina, men nekter straffskyld. Han hevder han knivstakk den prostituerte bulgarske kvinnen i selvforsvar, under en uoverensstemmelse om betaling.

Den kortklipte og blondhårede 26-åringen sitter lutrygget i retten og ser for det meste ned. Han møter aldri blikket til Galinas mor og bror, som sitter ved siden av bistandsadvokat Camilla Wiermyhr.

Hedmarkingen avslo tidligere i dag å forklare seg for retten, og avbrøt utspørringen fra dommer Anniken Ottesen og aktor Møller etter kort tid.

- Jeg vil ikke forklare meg noe mer her i fellesskap. Jeg har vel ingen plikt til å forklare meg, sa han lavmælt til Ottesen.

BISTÅR FAMILIEN: Camilla Wiermyhr er bistandsadvokat for Galinas mor og bror, som er kommet til Norge for å følge saken. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BISTÅR FAMILIEN: Camilla Wiermyhr er bistandsadvokat for Galinas mor og bror, som er kommet til Norge for å følge saken. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

I løpet av den korte utspørringen forklarte han seg til dels i strid med de fem politiavhørene. For første gang sa han at han kvittet seg med Björn Borg-bagen han hadde med seg under drapet.

Benekter narkobruk

Hårprøver har vist at 26-åringen må ha inntatt diverse narkotiske stoffer i tida før drapet, ifølge Møller, men selv innrømmer han bare å ha drukket alkohol i samme tidsrom. Marihuanarøyking hadde han sluttet med ei tid i forveien, ifølge forklaringen.

Under forsvarer Joar Berg Henjums innledning brast det for Galinas mor, som uttalte protester på bulgarsk. Bistandsadvokat Wiermyhr sier til Dagbladet at saken er en stor belastning for henne og broren.

- De har sett bilder av ham før, men det er jo noe annet å se ham ansikt til ansikt, sier advokaten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media