PÅ HENGENDE HÅRET: Røyken veltet ut av leiligheten da brannvesenet slo seg gjennom vinduet i 4. etasjen i leiligheten tild en sovende beboeren i Thereses gate 44B i morges. FOTO: DANIEL LAABAK.
PÅ HENGENDE HÅRET: Røyken veltet ut av leiligheten da brannvesenet slo seg gjennom vinduet i 4. etasjen i leiligheten tild en sovende beboeren i Thereses gate 44B i morges. FOTO: DANIEL LAABAK.Vis mer

Merket ikke brann - reddet av naboer

Leilighet i Oslo full av røyk da brannvesenet slo seg inn i 4. etasje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Minst to naboer i den fem etasjer høye bygården på Bislett våknet av rare lyder og merket røyklukt ved 05-tiden natt til lørdag. Det skal den om lag 30 år gamle mannen i leiligheten i 4. etasje i Thereses gate 44B være glad.

Flammene fra leiligheten lyste lyste ut mot gata da brannvesenet fra på stedet med fullt utstyr og mannskap.

- Den første telefonen kom til oss via alarmsentralen klokka 05.16 med beskjed om at det trolig hadde begynt å brenne på et stuebord, sier vaktoperatør Arne Berget i Oslo brannvesen til Dagbladet.no.

Brannmanskapene tok seg opp til leiligheten utvendig med stigebil og slo seg gjennom stuevinduet med øks. Da veltet den svarte røyken ut av leiligheten.

Var ikke våken
- Mannen var ikke våken da redningsmannskapene tok seg inn. Han er tatt under behandling for røykskader på sykehuset på Ullevål, opplyser operasjonsleder Bjørn Ølstad i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Brannvesenet fikk raskt kontroll med brannen.

Mannen ble hjulpet ut via trappene.

 Øyenvitner Dagbladet.no har snakket med sier han hadde tydelige svimerker og virket forkommen da han ble tatt hånd om av ambulansepersonell.

Ingen av de andre leilighetene i gården fikk skader som gjorde at andre beboere måtte evakure.